Poszukuje dziadka Stanislaw Malek
-
staporekk
- Przybysz

- Reakcje:
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Re: Poszukuje dziadka Stanislaw Malek
Dzień dobry. Trochę z innej gałęzi Pani drzewa. Poszukuję powiązań pomiędzy Pani przodkami (Spadłowie i Figarscy) a moimi o tych samych nazwiskach. Chętnie wymienię się informacjami.
Kamil Stąporek
staporekk małpa poczta.onet.pl
Kamil Stąporek
staporekk małpa poczta.onet.pl
- Ocena: 25%
-
Ewa Malek
- Przybysz

- Reakcje:
- Podziękował;: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
zunia pisze: ↑13 lut 2025, o 17:04 Na zdjęciach p. Stanisław Małek z Turza:
Fotki pochodzą z książki E. Stapel : Od korzeni : poznajemy mieszkańców oraz ziemię tczewską, Turze i okolice 2002. Zdjęcia w książce są małe i niezbyt wyraźne.
Oryginały prawdopodobnie znajdują się w kronice przedszkola (Zespół Kształcenia i Wychowania w Turzu).
Dziekuje Bardzo zadzwonie do tej placówki!!:)
-
Ewa Malek
- Przybysz

- Reakcje:
- Podziękował;: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Pisałam do tej szkoły ale nie odpisali, pewnie jednak muszę zadzwonic:)spaff pisze: ↑12 lut 2025, o 21:02Też napotkałem tę informację i dlatego zapytałem o rok śmierci Stanisława by to powiązać czy mógł nauczać w Turzu.W 1956r kierownikiem szkoły został pan Edward Kiciński. Była to nadal szkoła czteroklasowa,do której uczęszczało 28 uczniów. Od 01.10.1962 roku kierownikiem szkoły był pan Stanisław Sieniek. W owym czasie pracę nauczycielską rozpoczęli Urszula i Stanisław Małek, a rok później pani Lidia Ugarynko. Liczba uczniów z 86 w 1962r wzrosła do 123 w 1968r. Powiększyło się też grono pedagogiczne.Dzwoniłaś? Jestem ciekawy efektów "śledztwa".
- Ocena: 12.5%
-
spaff
- Obywatel

- Reakcje:
- Podziękował;: 284 razy
- Otrzymał podziękowań: 242 razy
- Kontakt:
Stanisław wraz z prawdopodobnie żoną Urszulą spoczywa na cmentarzu parafialnym w Turzu.
- Ocena: 37.5%