http://www.zkp.tczew.pl/index.php/czasopisma
Na Dawnym Tczewie mamy zatem niejako ich prapremierę.
Zaś co w środku? Zapraszamy do lektury.

W tym roku może debata ogólnopolska?Michał pisze:No i nade wszystko jest zapis debaty, którą Zrzeszenie przygotowało z Dawnym Tczewem.![]()
Debaty, której już nam pozazdrościło kilka o wiele silniejszych środowisk historyczno-internetowych.

A niby które to są silniejsze od nas?Michał pisze:Debaty, której już nam pozazdrościło kilka o wiele silniejszych środowisk historyczno-internetowych.

W tym roku, wpisując się w Rok Pasierba, a będąc także zainspirowanymi wątkami poruszanymi w październiku, debatę w ramach VII NSR chcemy poświęcić znaczeniu i ochronie elementów małej architektury oraz zdobnictwa na budynkach oraz naturalnie zagrożeniom, jakie na nie się czają. Tak w stronę konserwatorstwa i historii sztuki w przestrzeni użytkowej. Zważywszy na liczne wątki poruszające tą tematykę, które są tu na forum będziemy, myślę rozmawiać o ścisłej współpracy z Dawnym Tczewem w organizacji tej dyskusjiLukaszB pisze:W tym roku może debata ogólnopolska?
Potencjalnie jest szansa, by pojawili się co najmniej wszyscy piszący w dziale historycznym. No, ale każdy ma swoją pracę, rodzinę, a niektórzy także ciągle studia, więc zobaczymy... Jest co zgrywać.LukaszB pisze:Czy wielu autorów będzie na promocji? Pewnie po przeczytaniu wersji pdf będziemy mieli dziesiątki pytań
Hee jest też wirtualny świat poza TczewemJadzia pisze:A niby które to są silniejsze od nas?
O tejże debacie, czy dokładnie wnioskach z niej, rozmawiałem (a dokładniej mejlowałem) ostatnio z dwoma kolegami moderującymi na portalach stricte historycznych i byli mocno ciekawi, co nam w tej dyskusji wyszło i w sumie dość zaskoczeni, żeśmy się, jako historycy, "nie bali", ot tak rozmawiać z internautami.Jadzia pisze:Poważnie: możesz napisać kogo zainteresowaliśmy?