Pomoc DT dla ofiar tornada
-
mieczy
- Obywatel

- Reakcje:
- Podziękował;: 272 razy
- Otrzymał podziękowań: 113 razy
- Kontakt:
Re: Pomoc DT dla ofiar tornada
10 kg cukru gotowe do wyjazdu.
Może podrzucę jutro do Łukasza ? ( do ckis )
Może podrzucę jutro do Łukasza ? ( do ckis )
-
leoncjo
- Budnik

- Reakcje:
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
be-good, jeśli jechałbyś trochę po 16. (gdzieś tak o 16:30), to zabrałbym się na rekonesans.
-
magdaw
- Budnik

- Reakcje:
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
- Kontakt:
Wygląda na to, że wielu nas nie będzie
1. be good
2. ŁukaszB
3. leoncjo
4. magdaw
Be good, jeśli pozostaniemy w takim składzie auto moje czy Twoje? (a może słynne ałto Leona
). Ciągniemy zapałki, czy rzucamy monetą
I jeszcze jedno, jedziemy na rekonesans, czy do roboty?????
1. be good
2. ŁukaszB
3. leoncjo
4. magdaw
Be good, jeśli pozostaniemy w takim składzie auto moje czy Twoje? (a może słynne ałto Leona
-
be-good
- Koordynator

-
Pisarz Miejski
- Reakcje:
- Znajomość języków obcych: English, Deutsch, Pусский
- Lokalizacja: Najpierw Czyżykowo, potem Bajkowe, obecnie Górki, za jakiś czas - Rokitki :( ...
- Podziękował;: 194 razy
- Otrzymał podziękowań: 147 razy
Mój samochód, jeśli trzeba będzie - popracujemy, ale myślę, że po 10 dniach przy domostwach to będzie miało wymiar mikro-symboliczny...magdaw pisze:Wygląda na to, że wielu nas nie będzie![]()
1. be good
2. ŁukaszB
3. leoncjo
4. magdaw
Be good, jeśli pozostaniemy w takim składzie auto moje czy Twoje? (a może słynne ałto Leona). Ciągniemy zapałki, czy rzucamy monetą
![]()
Tak jak napisałem - wytypujmy jedną rodzinę / domostwo, poznajmy ich potrzeby i w miarę naszych możliwości przyłóżmy się do zaspokojenia tych potrzeb.
Myślę, że tacy "zdalni" pomagacze jak my mogą głównie dopomóc pieniężnie.
-
Jadzia
- Moderator

-
Pisarz Miejski
- Reakcje:
- Podziękował;: 300 razy
- Otrzymał podziękowań: 293 razy
Niekoniecznie pieniężnie. Może znajdziemy w swoich domowych pieleszach jakieś meble, ciuchy, sprzęty? Czasami posiadamy w naszych domostwach różne przedmioty, które są totalnie nieużywane lub zapomniane...be-good pisze:Myślę, że tacy "zdalni" pomagacze jak my mogą głównie dopomóc pieniężnie.
-
be-good
- Koordynator

-
Pisarz Miejski
- Reakcje:
- Lokalizacja: Najpierw Czyżykowo, potem Bajkowe, obecnie Górki, za jakiś czas - Rokitki :( ...
Jasne.
W środę na miejscu poznamy ich potrzeby (materialne też) i w nadchodzących dniach spróbujemy je zaspokoić w miarę naszych możliwości.
W środę na miejscu poznamy ich potrzeby (materialne też) i w nadchodzących dniach spróbujemy je zaspokoić w miarę naszych możliwości.
-
zet48
- Pisarz Miejski

- Reakcje:
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 23 razy
- Kontakt:
Jeśli będzie to weekend to również oferuje swoje ręce do pomocy. Mam trochę materiałów z remontu ...farby, kleje, płytki, gips. Nie jest tego dużo ale może się przydać.
"Od dziś dzień , do końca świata w ludzkiej będziem pamięci, My wybrani - Kompania Braci, Kto dziś wespół ze mną krew przeleje ten mi Bratem"
-
Ciotka Idalia
- Budnik

- Reakcje:
- Podziękował;: 16 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
- Kontakt:
Wiecie co? Wasze chęci to może się okazać, że posłużą do wybrukowania piekła
Ludzie, poszkodowani mieszkańcy w sĘsie, napewno już pomoc od swojej gminy otrzymali. I to zarówno tą rzeczową jak i pieniężną. W przypadkach katastrof , kataklizmów taka pomoc jest organizowana w ciągu kilku godzin. I wierzcie mi, że poszkodowani nie potrzebują żywności, artykułów chemicznych czy pieniędzy. Bo co im po kilkuset złotych nawet, skoro muszą postawić dom od fundamentów? Warto byłoby Waszą chęć pomocy skierować do gminy, która najlepiej się orientuje, bo wywiady przeprowadzono już w kilka godzin po wichurze, kto czego potrzebuje. W miejscowym urzędzie gminy (gops) złóżcie propozycję pomocy, a dowiecie się na co ukierunkować swoje działania. A być może okaże się, że to leśnicy potrzebują bardziej "rąk do pracy".... Na terenach dotkniętych kataklizmem mieszkańców było niewielu, część z poszkodowanych to posiadacze domków letniskówych, a ci odszkodowanie dostaną od swojego ubezpieczyciela, ich życiowy dorobek raczej nie ucierpiał.
Powodzenia życzę.
Powodzenia życzę.
-
LukaszB
- Burmistrz

- Reakcje:
- Podziękował;: 769 razy
- Otrzymał podziękowań: 608 razy
Po rozmowie z gopsem wiem że najważniejsza jest pomoc w postaci finansowej, materiałów budowlanych oraz sprzątania terenu
Informacja z http://www.ugosieportal.wborachtucholskich.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Każdy, kto chce wspomóc mieszkańców gminy Osie – sołectw Stara Rzeka i Łążek w usuwaniu szkód nawałnicy z 14 lipca, może wpłacać pieniądze na specjalnie utworzony rachunek bankowy w Banku Spółdzielczym w Osiu.
Dane do przelewu:
Gmina Osie, ul. Dworcowa 6, 86-150 Osie
26 8169 0006 0010 6278 2000 0010
z dopiskiem "Pomoc dla poszkodowanych – gmina Osie".
Czy są chętni na wyjazd i sprzątanie? Pewnie byłaby to sobota
Informacja z http://www.ugosieportal.wborachtucholskich.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Każdy, kto chce wspomóc mieszkańców gminy Osie – sołectw Stara Rzeka i Łążek w usuwaniu szkód nawałnicy z 14 lipca, może wpłacać pieniądze na specjalnie utworzony rachunek bankowy w Banku Spółdzielczym w Osiu.
Dane do przelewu:
Gmina Osie, ul. Dworcowa 6, 86-150 Osie
26 8169 0006 0010 6278 2000 0010
z dopiskiem "Pomoc dla poszkodowanych – gmina Osie".
Czy są chętni na wyjazd i sprzątanie? Pewnie byłaby to sobota
"Nasze czyny mogą jednakowoż przetrwać długo, o ile otrzymają potwierdzenie poprzez słowa świadków lub uratują pamięć dzięki spisaniu" Sambor II
-
be-good
- Koordynator

-
Pisarz Miejski
- Reakcje:
Pojechaliśmy dziś z Ewą do Starej Rzeki żeby naocznie przekonać się o skali zniszczeń i możliwych formach naszej ewentualnej pomocy.
Ponieważ są problemy techniczne z wstawianiem załączników w linii i dodawaniu komentarzy w tekście -
najpierw pokażę kilka naszych zdjęć, potem dodam czego się dowiedzieliśmy.
.
Ponieważ są problemy techniczne z wstawianiem załączników w linii i dodawaniu komentarzy w tekście -
najpierw pokażę kilka naszych zdjęć, potem dodam czego się dowiedzieliśmy.
.
- Załączniki
-
- DSCF4198.JPG (554.97 KiB) Przejrzano 1219 razy
- DSCF4198.JPG (554.97 KiB) Przejrzano 1219 razy
-
- DSCF4199.JPG (449.46 KiB) Przejrzano 1219 razy
- DSCF4199.JPG (449.46 KiB) Przejrzano 1219 razy
-
- DSCF4200.JPG (656.64 KiB) Przejrzano 1219 razy
- DSCF4200.JPG (656.64 KiB) Przejrzano 1219 razy
-