Znaleziono 157 wyników
- 21 lis 2012, o 23:37
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Stare przedmioty z tczewskich domów
W domowym archiwum zachował się dowód osobisty mojego pradziadka, o którym już wspominałam http://www.dawnytczew.pl/forum/viewtopic.php?p=28305#p28305" onclick="window.open(this.href);return false; Szkoda, że nie ma zdjęcia :( Zwróćcie uwagę, jakie dane wówczas były wpisywane w dokumencie ...
- 10 lut 2013, o 11:13
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Zabytkowe wyposażenie budynków
kilka detali z ulicy Sobieskiego i z Zielonej...
- 7 kwie 2013, o 21:18
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Dom Kultury Kolejarza
Projekt ogrodu przy nowo powstałej Hali Miejskiej
- 20 kwie 2013, o 01:11
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Ulica I. Paderewskiego
Projekt domu opieki nad ubogimi ...dziś oddział Szpitala Powiatowego w Tczewie.
Ze zbiorów Archiwum Państwowego w Gdańsku.
Ze zbiorów Archiwum Państwowego w Gdańsku.
- 26 maja 2013, o 01:14
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Art Déco i Modernizm
Budynek mieszkalny-bliźniak pokazany przez be-gooda to modernizm, którego przykłady znajdują m.in. się na ul. Bałdowskiej 10, w budynku kwiaciarni. Budynek powstał w latach 30' XX wieku (sama "rotunda" od strony ulicy nie jest oryginalna, ale brawa dla właścicieli że zdecydowali się nie za...
- 26 maja 2013, o 19:01
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Powojenna wariacja styl z deka przypomina art
![Obrazek]()

- 27 maja 2013, o 12:55
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Z "gdyńskim" modernizmem zawsze kojarzyła mi się willa z duchami na Bałdowskiej 49, zbudowana w latach 30.
- 2 cze 2013, o 18:29
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Urząd Miejski
Dziś podczas trwania Pchlego Targu udało mi się nabyć od jednego z kupców bardzo ciekawą pocztówkę. Moim zdaniem przedstawia ona finisz budowy Urzędu Miasta - rok 1908 - znakiem tego mogą być robotnicy widoczni z pod budynkiem oraz płot bez furtki/bramy przed wejściem głównym.
- 12 cze 2013, o 19:08
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Panorama Tczewa
Panorama miasta (700-lecie miasta Tczewa)
- 11 lis 2013, o 18:22
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Zespół Szkół Technicznych
Dzisiaj otrzymałem takiego maila od Pani Dagmar Krause z Niemiec z pytaniami: czy mogą mi państwo powiedzieć czy isnieje jeszcze ta szkoła i co znajduje się dzisiaj w tej dawnej Eichendorffschule ? Chcę się dowiedzieć, czy mój pradziadek Ernst Schultz był budowniczym tej szkoły. Mój pradziadek Ernst...