Znaleziono 436 wyników

Powrót

autor: zunia
27 lut 2019, o 12:44
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Życzenia imieninowe dla Józefa Piłsudskiego -1934 rok

Szkoła nr 3 (cd)
szkola nr 3_b.jpg
Szkoła nr 4
szkola nr 4.jpg
szkola nr 4_b.jpg
Gimnazjum Żeńskie
Gimn Zenskie.jpg
Gimnazjum Męskie
Gimn Meskie_a.jpg
Gimn Meskie_b.jpg
autor: zunia
27 lut 2019, o 12:55
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Życzenia imieninowe dla Józefa Piłsudskiego -1934 rok

Szkoła Handlowa Szkola Handlowa.jpg Szkoła i Związek Strzelecki w Suchostrzygach szkola_Suchostrzygi.jpg Album zawiera także adresy hołdownicze ze szkół: Morzeszczyna, Gniewu, Miłobądza, Lubiszewa, Wielkich Walichnów, Jelenia, Opalenia, Rakowca, Pomyj, Lipiej Góry, Kierwałdu, Wielkiego Garca, Rudna,...
autor: LukaszB
15 mar 2019, o 00:01
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Kościół św. Józefa

Trzy tygodnie przed wybuchem wojny odbył się bazar na dokończenie budowy świątyni....
17 mar 2019, o 12:07
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Czyżykowo

Moja ulubiona pocztówka - przedstawiająca nieco absurdalny widoczek z ul. Czyżykowskiej
autor: mirek_tcz
23 mar 2019, o 09:06
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Most Tczewski

Ze strony BILDAGENTUR
autor: Big Zbig
30 mar 2019, o 17:47
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Treningi gry w boule

Prawdą jest że "w kupie siła". Nasz wspólny projekt uzyskał największą liczbę głosów (524) i zakwalifikował się do realizacji. W moim przypadku - do trzech razy sztuka, jeżeli chodzi o bulodrom. Realnym staje się w związku z tym Turniej Dawnego Tczewa w boule. Termin zależny od wykonania t...
autor: Kristoph
15 kwie 2019, o 04:56
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Nowy dworzec

W końcu lat 70-tych i w latach 80-tych regularnie chodziłem na Pendel po mamę, a mój tata Pedlem jeździł jako maszynista. Sam Pendlem parę razy jechałem w kabinie maszynisty do Zajączkowa. Zawsze to był SN61 z takim charakterystycznym nosem. W godzinach szczytowych podczepiano do wagonu motorowego j...
15 kwie 2019, o 14:35
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Budowa "starego" mostu przez Wisłę

Kapsuła została odnaleziona!
autor: Cez
16 kwie 2019, o 21:58
Skocz do działu
Skocz do tematu

Mam nadzieję, że dowiemy się tego w najbliższych dniach :)

Polecam mój materiał wideo :)

Marzy mi się, żeby w tej kapsule były jakieś dokumenty na temat projektu budowy mostu - byłoby niesamowicie :)
autor: Cez
18 kwie 2019, o 16:09
Skocz do działu
Skocz do tematu

Kapsuła jest obecnie przechowywana w Fabryce Sztuk. Dziś od przedstawiciela placówki usłyszałem, że musimy cierpliwie poczekać, bo prawdopodobnie dopiero po świętach archeolodzy zdecydują, komu powierzyć otwarcie kapsuły. Wynajęci przez Banimex archeolodzy muszą się upewnić odnośnie tej decyzji, by ...