Znaleziono 436 wyników
- 27 lut 2019, o 12:44
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Życzenia imieninowe dla Józefa Piłsudskiego -1934 rok
Szkoła nr 3 (cd)
Szkoła nr 4
Gimnazjum Żeńskie
Gimnazjum Męskie
- 27 lut 2019, o 12:55
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Życzenia imieninowe dla Józefa Piłsudskiego -1934 rok
Szkoła Handlowa Szkola Handlowa.jpg Szkoła i Związek Strzelecki w Suchostrzygach szkola_Suchostrzygi.jpg Album zawiera także adresy hołdownicze ze szkół: Morzeszczyna, Gniewu, Miłobądza, Lubiszewa, Wielkich Walichnów, Jelenia, Opalenia, Rakowca, Pomyj, Lipiej Góry, Kierwałdu, Wielkiego Garca, Rudna,...
- 15 mar 2019, o 00:01
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Kościół św. Józefa
Trzy tygodnie przed wybuchem wojny odbył się bazar na dokończenie budowy świątyni....
- 17 mar 2019, o 12:07
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Czyżykowo
Moja ulubiona pocztówka - przedstawiająca nieco absurdalny widoczek z ul. Czyżykowskiej
- 23 mar 2019, o 09:06
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Most Tczewski
Ze strony BILDAGENTUR
- 30 mar 2019, o 17:47
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Treningi gry w boule
Prawdą jest że "w kupie siła". Nasz wspólny projekt uzyskał największą liczbę głosów (524) i zakwalifikował się do realizacji. W moim przypadku - do trzech razy sztuka, jeżeli chodzi o bulodrom. Realnym staje się w związku z tym Turniej Dawnego Tczewa w boule. Termin zależny od wykonania t...
- 15 kwie 2019, o 04:56
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Nowy dworzec
W końcu lat 70-tych i w latach 80-tych regularnie chodziłem na Pendel po mamę, a mój tata Pedlem jeździł jako maszynista. Sam Pendlem parę razy jechałem w kabinie maszynisty do Zajączkowa. Zawsze to był SN61 z takim charakterystycznym nosem. W godzinach szczytowych podczepiano do wagonu motorowego j...
- 15 kwie 2019, o 14:35
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Budowa "starego" mostu przez Wisłę
Kapsuła została odnaleziona!
- 16 kwie 2019, o 21:58
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Mam nadzieję, że dowiemy się tego w najbliższych dniach 
Polecam mój materiał wideo
Marzy mi się, żeby w tej kapsule były jakieś dokumenty na temat projektu budowy mostu - byłoby niesamowicie
Polecam mój materiał wideo
Marzy mi się, żeby w tej kapsule były jakieś dokumenty na temat projektu budowy mostu - byłoby niesamowicie
- 18 kwie 2019, o 16:09
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Kapsuła jest obecnie przechowywana w Fabryce Sztuk. Dziś od przedstawiciela placówki usłyszałem, że musimy cierpliwie poczekać, bo prawdopodobnie dopiero po świętach archeolodzy zdecydują, komu powierzyć otwarcie kapsuły. Wynajęci przez Banimex archeolodzy muszą się upewnić odnośnie tej decyzji, by ...