15 - 19 Warsztaty piwne czyli warzenie piwa na żywo. Niezwykła okazja do nauki samodzielnego tworzenia piwa domowego. Każdy uczestnik zostanie zaproszony na późniejszą degustacje piwa, które powstało tego dnia (koszt uczestnictwa 10 zł, zgłoszenie - wiadomość o treści WARSZTATY).
19.30 oficjalne otwarcie imprezy - krótka historia Wolnego Browaru i tczewskiego piwowarstwa.
O 20 impreza rozdziela się na dwie części. Jedną z nich będzie godzinna degustacja 8 piw regionalnych wraz z komentarzem doświadczonego degustatora (koszt uczestnictwa to 15 zł, zgłoszenia – wiadomość o treści DEGUSTACJA). Równocześnie, w części bezpłatnej, opowieść o piwnych pamiątkach i pokaz najlepszych okazów, a także rozmowa o zakładaniu własnego browaru. O 21 kończy się część oficjalna i rozpoczynają piwne rozmowy kuluarowe. Dla piwowarów domowych będzie specjalny kącik z radami od bardziej doświadczonych kolegów, a pierwsze osoby które przyniosą swoje wyroby otrzymają piwną niespodziankę. Przez cały czas imprezy dostępne będzie 11 piw regionalnych z browarów Spółdzielczego, Ambera, Gościszewa, Ale Browaru i Browar w Grodzisku



