Gdzie wykonano to zdjęcie?
-
- Przybysz
- Reakcje:
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Gdzie wykonano to zdjęcie?
Witam. Czy ktoś wie coś o miejscach zrobienia tych zdjęć? Za wszelkie sugestie dziękuje.
PS. zdjęcia wykonano na pewno w mieście Tczewie.
- Załączniki
-
- 3.jpg (470.39 KiB) Przejrzano 2820 razy
- 3.jpg (470.39 KiB) Przejrzano 2820 razy
-
- Moderator
-
Pisarz Miejski
- Reakcje:
- Podziękował;: 300 razy
- Otrzymał podziękowań: 290 razy
Re: Gdzie wykonano to zdjęcie?
Ciotka moim zdaniem ma rację. Drugie, to chyba szpiatl św. Wincentego, co?
Boskie masz te fotki

Boskie masz te fotki

-
- Koordynator
-
Pisarz Miejski
- Reakcje:
- Znajomość języków obcych: English, Deutsch, Pусский
- Lokalizacja: Najpierw Czyżykowo, potem Bajkowe, obecnie Górki, za jakiś czas - Rokitki :( ...
- Podziękował;: 191 razy
- Otrzymał podziękowań: 145 razy
2. Jeszcze nie wiemkand pisze:Witam. Czy ktoś wie coś o miejscach zrobienia tych zdjęć? Za wszelkie sugestie dziękuje.

-
- Burmistrz
- Reakcje:
- Podziękował;: 602 razy
- Otrzymał podziękowań: 530 razy
Jestem pewien, że fota nr 2 to boczne wejście do szpitala św. Wincentego widziane od strony ul. Sambora. Widzę nawet po prawej stronie zarys Hali MiejskiejJadzia pisze:Ciotka moim zdaniem ma rację. Drugie, to chyba szpiatl św. Wincentego, co?![]()
Boskie masz te fotki

- Załączniki
-
- fragment_planu_1904_158.jpg (166.34 KiB) Przejrzano 2810 razy
- fragment_planu_1904_158.jpg (166.34 KiB) Przejrzano 2810 razy
"Nasze czyny mogą jednakowoż przetrwać długo, o ile otrzymają potwierdzenie poprzez słowa świadków lub uratują pamięć dzięki spisaniu" Sambor II
-
- Rajca
- Reakcje:
- Podziękował;: 325 razy
- Otrzymał podziękowań: 328 razy
Według mnie zdjęcie z budynkiem nie przedstawia Szpitala św . Wincentego. Podobnie jak Be-Good obstawiałabym jakiś magazyn, sklep, wysokości się nie zgadzają , inne okna (szyby i ramy w oknach górnych). Mam wrażenie, że ten budynek gdzieś już widziałam...
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same../P.Bosmans/
-
- Burmistrz
- Reakcje:
Tylko czy mamy jakieś zdjęcie szpitala od strony północnej?niespokojna66 pisze:Według mnie zdjęcie z budynkiem nie przedstawia Szpitala św . Wincentego. Podobnie jak Be-Good obstawiałabym jakiś magazyn, sklep, wysokości się nie zgadzają , inne okna (szyby i ramy w oknach górnych). Mam wrażenie, że ten budynek gdzieś już widziałam...
"Nasze czyny mogą jednakowoż przetrwać długo, o ile otrzymają potwierdzenie poprzez słowa świadków lub uratują pamięć dzięki spisaniu" Sambor II
-
- Koordynator
-
Pisarz Miejski
- Reakcje:
- Znajomość języków obcych: English, Deutsch, Pусский
- Lokalizacja: Najpierw Czyżykowo, potem Bajkowe, obecnie Górki, za jakiś czas - Rokitki :( ...
- Podziękował;: 191 razy
- Otrzymał podziękowań: 145 razy
LukaszB pisze:Tylko czy mamy jakieś zdjęcie szpitala od strony północnej?niespokojna66 pisze:Według mnie zdjęcie z budynkiem nie przedstawia Szpitala św . Wincentego. Podobnie jak Be-Good obstawiałabym jakiś magazyn, sklep, wysokości się nie zgadzają , inne okna (szyby i ramy w oknach górnych). Mam wrażenie, że ten budynek gdzieś już widziałam...
Jak wiesz, NIE.
Mamy plan pierwszego piętra zamieszczony w odpowiednim dziale Forum przez Zeta48. Ilość okien(ek) na pietrze - CHYBA zgadza się. Spadek płaszczyzny dachu - zgadza się. Spadek terenu w pierwszym planie - się zgadza. Mogły to być (piszę o tych z pojedynczymi szybkami) okna szpitalnych magazynów, pralni, czy czort wie czego innego.
Ale to wszystko jeszcze jest jednak dalekie od przekonującego dowodu...
-
- Burmistrz
- Reakcje:
Właśnie tego nie jestem taki pewny. Pojawiały się fotografie z nieznanym budynkiem w tle, którym mógł być szpital, niestety mimo porannych poszukiwań nie mogę ich odnaleźć. W samym temacie zakładu mamy fotkę, która moim zdaniem pokazuje to miejscebe-good pisze:Jak wiesz, NIE
-
- Pisarz Miejski
- Reakcje:
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 16 razy
- Kontakt:
Łukasz Ci ranni żołnierze moim zdaniem stają przy frontowej stronie szpitala ...dowodem może być poniższe zdjęcie. Widzimy tu te same drzwi, okna i obniżenie terenu.
![Obrazek]()
"Od dziś dzień , do końca świata w ludzkiej będziem pamięci, My wybrani - Kompania Braci, Kto dziś wespół ze mną krew przeleje ten mi Bratem"
-
- Rajca
- Reakcje:
- Podziękował;: 325 razy
- Otrzymał podziękowań: 328 razy
Ja mam teorię, że osoba, która robiła te zdjęcia, mogła je robić jednego dnia - statek, budynek, muszla,po kolei.Moim zdaniem może to być budynek browaru- na dole piwnice do beczek.U góry jest jakiś napis (tylko jaki?). To moja koncepcja - kto był na wystawie o browarnictwie może posiada jakieś zdjęcia.Wtedy można by to ewentualnie porównać.
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same../P.Bosmans/