Następny absurd z mapy z komunikacją miejską. Zwróćcie uwagę na nazewnictwo wiaduktów. Wiadukt na 1 maja (ten z ograniczoną skrajnią) jest podpisany jako "wiadukt 800 lecia Tczewa" (zaznaczyłem to kolorem czerwonym, kolorem zielonym zaznaczone jest prawidłowe położenie wiaduktu 800 lecia).
Edytowano: 29 lut 2012, o 18:39
Drugi absurd (z pewnego portalu aukcyjnego). Na widokówce widać kawałek nowego miasta (okolice A. Zwycięstwa) a podpisano to jako "Czyżykowo"
Załączniki
Czyżykowo.JPG (26.53 KiB) Przejrzano 1525 razy
Czyżykowo.JPG (26.53 KiB) Przejrzano 1525 razy
Wiadukty.JPG (138.04 KiB) Przejrzano 1528 razy
Wiadukty.JPG (138.04 KiB) Przejrzano 1528 razy
Mostów jest wiele, ale Tczewski jest tylko jeden !
be-good pisze:Za tą bzdurkę chyba nie odpowiada nikt z miasta, a raczej ktoś/coś dużo wyżej, het na orbicie Ziemi - Google Maps.
Tczewski PUP zaraz obok Kariny ...
UPA.JPG
Nie jestem pewien ale takie dodawanie lokalizacji obiektów to można chyba samemu robić. Może to pozostałość jak Tczew nie miał dokładnych zdjęć satelitarnych na guglu i ktoś kliknął mniej więcej "tu".
Dodali dokładne mapy i wyszło :-)
Dziś będąc w Tczewie zauważyłem że nasz nowy przewoźnik "Meteor" trochę nie zna miasta. Linie nr "7" i "17" kursują na ulicę SKARYSZEWSKĄ ...przynajmniej taką nazwę ulicy można odczytać na autobusie.
"Od dziś dzień , do końca świata w ludzkiej będziem pamięci, My wybrani - Kompania Braci, Kto dziś wespół ze mną krew przeleje ten mi Bratem"
zgadzam sie nie wszystkie gry nadaja sie dla dzieci
Zbiigniew Herbert
Idź dokąd poszli tamci do ciemnego kresu
po złote runo nicości twoją ostatnią nagrodę
idź wyprostowany wśród tych co na kolanach
wśród odwróconych plecami i obalonych w proch
Bądź wierny Idź
Czytając informacje o moście umieszczoną przy skwerze Bohaterów Szymankowa nie mogłem wyjść z podziwu ile można zrobić błędów w opisie mostów zobaczcie sami
perelka.jpg (171.36 KiB) Przejrzano 1382 razy
perelka.jpg (171.36 KiB) Przejrzano 1382 razy
pomijając neoromańskie wieżyczki najlepsze jest zdanie Drugi z mostów pobudowany został w latach 1888 - 1891 i do dziś służy potrzebom ruchu kolejowego. A ja głupi myślałem że został wysadzony
"Nasze czyny mogą jednakowoż przetrwać długo, o ile otrzymają potwierdzenie poprzez słowa świadków lub uratują pamięć dzięki spisaniu" Sambor II
LukaszB pisze:Czytając informacje o moście umieszczoną przy skwerze Bohaterów Szymankowa nie mogłem wyjść z podziwu ile można zrobić błędów w opisie mostów zobaczcie sami
perelka.jpg
pomijając neoromańskie wieżyczki najlepsze jest zdanie Drugi z mostów pobudowany został w latach 1888 - 1891 i do dziś służy potrzebom ruchu kolejowego. A ja głupi myślałem że został wysadzony
To na pewno taki "skrót myślowy"
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same../P.Bosmans/