Za każdym razem kiedy idę przez park nie mogę napatrzeć się na pomysłowość ludzką. Fontanna zbudowana z betonowego śmietnika mnie po prostu rozwala
Jest to bardzo trafna alegoria obecnego stanu naszego parku

Sam pomysł z kiblem, jaki jest - każdy widzi, ale uwierz mi, pomijając takie perły jak zegar słoneczny, park nigdy za mojego ponad 40letniego życia nie był w tak przyzwoitej formieLukaszB pisze: Jest to bardzo trafna alegoria obecnego stanu naszego parku![]()

Nie sposób się nie zgodzić, ale dobre jest wrogiem lepszego. A zegar w nocy przeniesiemy na bulwar - jest tam słonecznie, bezdrzewnie i spokojnie może odmierzać czas do końca kadencji pomysłodawcybe-good pisze:Sam pomysł z kiblem, jaki jest - każdy widzi, ale uwierz mi, pomijając takie perły jak zegar słoneczny, park nigdy za mojego ponad 40letniego życia nie był w tak przyzwoitej formieLukaszB pisze: Jest to bardzo trafna alegoria obecnego stanu naszego parku![]()

be-good - pamiętasz, ze kiedyś żaby tryskały wodą z "pysków"(?) wzajemnie na siebie ?be-good pisze:Sam pomysł z kiblem, jaki jest - każdy widzi, ale uwierz mi, pomijając takie perły jak zegar słoneczny, park nigdy za mojego ponad 40letniego życia nie był w tak przyzwoitej formieLukaszB pisze: Jest to bardzo trafna alegoria obecnego stanu naszego parku![]()

Mieczy nie przeczytał lektury obowiązkowej w tym temaciemieczy pisze:Kiedyś żaby tryskały wodą z "pysków"(?) wzajemnie na siebie ?
I był drewniany domek dla łabędzi. Łabędzie też były !![]()
Ma ktoś może takie zdjęcie ?

No nie przeczytałem !be-good pisze:Mieczy nie przeczytał lektury obowiązkowej w tym temaciemieczy pisze:Kiedyś żaby tryskały wodą z "pysków"(?) wzajemnie na siebie ?
I był drewniany domek dla łabędzi. Łabędzie też były !![]()
Ma ktoś może takie zdjęcie ?:
viewtopic.php?f=22&t=70&p=7925&hilit=%C ... dzie#p7925
(Fotografia jest z początku lat 60tych).