Cukrownia i drożdżownia

Regulamin forum
1. Treści i załączniki umieszczane w postach mogą być użyte w działalności Dawnego Tczewa przy zachowaniu dbałości o dane wrażliwe.

Wałasz
Budnik
Budnik
Reakcje:
Podziękował;: 490 razy
Otrzymał podziękowań: 464 razy
Kontakt:

Re: Cukrownia i drożdżownia

Post autor: Wałasz »

Super sprawa. Ale mam problem z orientacją w tej fotografii: gdzie są tory i gdzie wschód (kierunek Most Tczewski). Nie mogę znaleźć też willi dyrekcji (ob. Za Dworcem 7).
Awatar użytkownika

spaff
Obywatel
Obywatel
Reakcje:
Podziękował;: 284 razy
Otrzymał podziękowań: 241 razy
Kontakt:

Re: Cukrownia i drożdżownia

Post autor: spaff »

Moim zdaniem zdjęcie może być wykonane z mostu na Wiśle. Ja na zdjęciu widzę północny fragment wiaduktu w ciągu ulicy 1 Maja oraz charakterystyczny budynek o mieszanym dachu dwuspadowo-półokrągłym istniejący po dziś dzień oraz po prostu nasyp kolejowy. Czyli most (wschód) znajduje się za plecami fotografa a budynek przy ulicy Za Dworcem 7 nie zmieścił się chyba w kadrze. W załączeniu zrzuty ekranu z Google Maps.
Załączniki
Analiza zdjęcia
Analiza zdjęcia
Północny fragment wiaduktu w ciągu ulicy 1 Maja widziany z przeciwnej strony niż na oryginalnym zdjęciu
Północny fragment wiaduktu w ciągu ulicy 1 Maja widziany z przeciwnej strony niż na oryginalnym zdjęciu
Charakterystyczny budynek o mieszanym dachu dwuspadowo-półokrągłym istniejący po dziś dzień
Charakterystyczny budynek o mieszanym dachu dwuspadowo-półokrągłym istniejący po dziś dzień
Google Maps 3D okolicy
Google Maps 3D okolicy
Za ten post autor spaff otrzymał podziękowania (total 2):
Wałasz (29 mar 2026, o 21:03) • piozykow (4 kwie 2026, o 23:15)
Ocena: 25%
ODPOWIEDZ