Linie autobusowe
Regulamin forum
1. Treści i załączniki umieszczane w postach mogą być użyte w działalności Dawnego Tczewa przy zachowaniu dbałości o dane wrażliwe.
1. Treści i załączniki umieszczane w postach mogą być użyte w działalności Dawnego Tczewa przy zachowaniu dbałości o dane wrażliwe.
-
LukaszB
- Burmistrz

- Reakcje:
- Podziękował;: 769 razy
- Otrzymał podziękowań: 608 razy
Re: Linie autobusowe
Linia K to była linia dla seniorów żeby mogli dojechać na mszę świętą do Fary. K = Kościół
- Ocena: 12.5%
"Nasze czyny mogą jednakowoż przetrwać długo, o ile otrzymają potwierdzenie poprzez słowa świadków lub uratują pamięć dzięki spisaniu" Sambor II
-
ZKM Tczew
- Przybysz

- Reakcje:
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
A Czy są jeszcze jakieś linie zlikwidowane w Tczewie nawet takie które były uruchamiane tymczasowo?
-
LukaszB
- Burmistrz

- Reakcje:
Niektóre linie miały tzw warianty, które obsługiwały wydłużone trasy. NP. 10 skreślona dojeżdżała do Narków, a skreślona 5 do Czarlina.
"Nasze czyny mogą jednakowoż przetrwać długo, o ile otrzymają potwierdzenie poprzez słowa świadków lub uratują pamięć dzięki spisaniu" Sambor II
-
spaff
- Obywatel

- Reakcje:
- Podziękował;: 284 razy
- Otrzymał podziękowań: 241 razy
- Kontakt:
Mapa połączeń komunikacji z 2002 roku:
![Obrazek]()
i rozkład z różnymi odmianami linii nr 2:
![Obrazek]()
W załączeniu informacje o linii nr 2, 2x, 2y i 2p.

i rozkład z różnymi odmianami linii nr 2:

W załączeniu informacje o linii nr 2, 2x, 2y i 2p.
- Załączniki
-
Żądam Lini 14!
- Przybysz

- Reakcje:
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Linia nr 14 jeździła raz dziennie z Czyzykowa przez górki na Suchostrzygi od poniedziałku do piątku . Zakończenie kursowania lini 14 8 lat temu (stan na 2025)
- Za ten post autor Żądam Lini 14! otrzymał podziękowanie:
- spaff (22 sie 2025, o 16:21)
-
spaff
- Obywatel

- Reakcje:
- Kontakt:
Skoro żądasz to choć zapodam trasę i rozkład z przystanku dworcowego, oba w załączeniu.
-
ZKM Tczew
- Przybysz

- Reakcje:
-
LukaszB
- Burmistrz

- Reakcje:
Czy kojarzycie linie autobusowe, które były pozamiejskie? Zastanawiam się na jakiej podstawie MZAK/ZKM wykonywał trasy bardziej pasujące do zadań PKS.
-
spaff
- Obywatel

- Reakcje:
- Kontakt:
Nie będzie to nic odkrywczego, ale pamiętam:
- linię nr 7 z przełomu wieków, którą dojeżdżałem na bilecie miejskim na "rondo" w Rokitkach by udać się z buta do Śliwin;
- linię nr 50 z lat w okolicach 1999-2003, na której można było na bilecie miejskim dostać się do Zajączkowa (przystanek na żądanie przy dzisiejszej niebieskiej stacji diagnostycznej i przystanek w samym Zajączkowie na DK91, w Miłobądzu zaczynała się druga strefa) - ja wtedy myślałem że całe połączenie autobusowe do Gdańska po prostu sponsoruje miasto Tczew...
Dzisiaj mam inną świadomość w zakresie wiedzy o transporcie publicznym i wiem że to nie jest tak że autobusy jeżdżą i zarabiają na siebie a wymaga to dotacji i ktoś te pieniądze musi wyłożyć, a wykładają ci którzy za ten transport w danym miejscu odpowiadają, więc mam nadzieję że ktoś odpowie na pytanie @LukaszB. Pamiętam jak wjechał Latocha, gdy mówiono "prywaciarzowi w busach się opłaca a PKSowi się nie opłacało", PKS na pewno był źle zarządzany, ale wtedy mało kto chyba wiedział że transport publiczny jest dotowany i chyba do dzisiaj tak jest że większość społeczeństwa tego nie wie. Ja tu w żaden sposób nie atakuję prywatnych przewoźników.
- linię nr 7 z przełomu wieków, którą dojeżdżałem na bilecie miejskim na "rondo" w Rokitkach by udać się z buta do Śliwin;
- linię nr 50 z lat w okolicach 1999-2003, na której można było na bilecie miejskim dostać się do Zajączkowa (przystanek na żądanie przy dzisiejszej niebieskiej stacji diagnostycznej i przystanek w samym Zajączkowie na DK91, w Miłobądzu zaczynała się druga strefa) - ja wtedy myślałem że całe połączenie autobusowe do Gdańska po prostu sponsoruje miasto Tczew...
Dzisiaj mam inną świadomość w zakresie wiedzy o transporcie publicznym i wiem że to nie jest tak że autobusy jeżdżą i zarabiają na siebie a wymaga to dotacji i ktoś te pieniądze musi wyłożyć, a wykładają ci którzy za ten transport w danym miejscu odpowiadają, więc mam nadzieję że ktoś odpowie na pytanie @LukaszB. Pamiętam jak wjechał Latocha, gdy mówiono "prywaciarzowi w busach się opłaca a PKSowi się nie opłacało", PKS na pewno był źle zarządzany, ale wtedy mało kto chyba wiedział że transport publiczny jest dotowany i chyba do dzisiaj tak jest że większość społeczeństwa tego nie wie. Ja tu w żaden sposób nie atakuję prywatnych przewoźników.
-
ZKM Tczew
- Przybysz

- Reakcje:
Jak każdy dobrze wie od 1 września bieżącego roku komunikację miejską w Tczewie wykonuje nowy przewoźnik relobus transport Polska i chciałbym się zapytać czy według was usługi są dobrze wykonywane czy nie bo moim zdaniem żółto-czerwone autobusy zasługują na minus a klimatyzacja działa tylko w 13 pojazdach a nie we wszystkich 30 Czekam na waszą opinię A tak na marginesie to może mi ktoś wyjaśnić z jakiej to racji w w Starogardzie Gdańskim był oddział MPK Tczew