SZUKAM MIJSCA W BORACH TUCHOLSKICH
-
Damian92
- Przybysz

- Reakcje:
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
SZUKAM MIJSCA W BORACH TUCHOLSKICH
Witam, poszukuje pewnego miejsca z dzieciństwa. Byłem dwukrotnie jako dziecko w Borach Tucholskich na wakacjach. Jedyne co wiem to, że spaliśmy w takich starych domkach letniskowych niedaleko plaży i jeziora. Jedna z charakterystycznych rzeczy to, że nad tym tym jeziorem był sklepik przerobiony ze starego wagonu/lokomotywy. Następnie został przerobiony na domek drewniany jasny. Prowadziło go małżeństwo, mieli małą córeczkę. Akcja dziala się 20 parę lat temu. Proszę o pomoc.
-
spaff
- Obywatel

- Reakcje:
- Podziękował;: 284 razy
- Otrzymał podziękowań: 242 razy
- Kontakt:
Re: SZUKAM MIEJSCA W BORACH TUCHOLSKICH
Mało prawdopodobne że ktoś coś podpowie, niestety. Jeśli byłeś wysłany przez rodziców nic nie podpowiedzą (żyją, nie masz kontaktu)? Jeśli byłeś na jakichś koloniach "kościelnych", z jakiej parafii to było?
-
Damian92
- Przybysz

- Reakcje:
Re: SZUKAM MIJSCA W BORACH TUCHOLSKICH
Cześć, nie pamiętają. Były to okolice Kościerzyny. Sklep vyl otwierany tylko w sezonie. Pamiętam szczeliate dachy takie zielone na budynkach. Nigdzie nie ma. Nawet jak widziałem to w Google to teren pewnie się tak zmienił, że nie ma już szans, że to rozpoznam.
-
spaff
- Obywatel

- Reakcje:
- Kontakt:
Z mojego i kolegi śledztwa wynika że to były Wdzydze Tucholskie. W załączenie dosyłam zdjęcie.
Wagonu raczej już nie ma:
https://maps.app.goo.gl/tUEAMN8QKALFHUaF7
Jeśli tam kiedyś będziesz i coś ustalisz z miejscowymi daj znać - ja mam dość daleko.
Wagonu raczej już nie ma:
https://maps.app.goo.gl/tUEAMN8QKALFHUaF7
Jeśli tam kiedyś będziesz i coś ustalisz z miejscowymi daj znać - ja mam dość daleko.
-
Damian92
- Przybysz

- Reakcje:
Re: SZUKAM MIJSCA W BORACH TUCHOLSKICH
Cześć, dzięki za info. Niestety nie mogę potwierdzić. Plaża była dużo większą, woda z jednej strony skłaniam się ku okolica Kościerzyny. Domków w stakim PRL stylu było dosyć dużo, drewniane, ciemne. I mam wrażenie, że to było dosyć głęboko. Załączam zdjęcie smażalni w której byliśmy z 2001 roku.
-
spaff
- Obywatel

- Reakcje:
- Kontakt:
W porównaniu do pierwotnego posta dopodałeś sporo informacji, w weekend spróbuję je poanalizować.