Czy ktoś ma jakieś fotografie tej kamienicy? Lub ma wiedzę o tym wielkim budynku mieszkalnym? Forumowicz Mieczy z Kopernika?
Sam wiem tylko tyle, że widziałem jego zdjęcie... i nie pamiętam gdzie

Może masz rację ...też gdzieś widziałem ten budynek. Na mapie z 1904 roku dom jest duży, a foto dane przeze mnie pochodzi z lat '50. Może wtedy coś mniejszego tam stałobe-good pisze:O!
I już cóś mamy. Nie chcę sobie wkręcać, (i mimowolnie to robię) ale budynek był wg mnie wielokondygnacyjny, solidna kamienica w kątach prostych, bez ornamentów(?) Albo czas na forumową emeryturę...

Wiesz,zet48 pisze:Może masz rację ...też gdzieś widziałem ten budynek. Na mapie z 1904 roku dom jest duży, a foto dane przeze mnie pochodzi z lat '50. Może wtedy coś mniejszego tam stałobe-good pisze:O!
I już cóś mamy. Nie chcę sobie wkręcać, (i mimowolnie to robię) ale budynek był wg mnie wielokondygnacyjny, solidna kamienica w kątach prostych, bez ornamentów(?) Albo czas na forumową emeryturę...

Rozmowa o tych pozostałościach rozpoczęła się kilka dni temu w temacie wspomnieńLukaszB pisze:Zawsze intersowały mnie te trzy podmurówki. Ktoś wie co to było?