Również 14 maja na pl. Hallera zawita do nas w godzinach 14.00-21.00 mobilna akcja 400 km do Europejskiej Stolicy Kultury Wydarzenie będące inicjatywą związaną ze staraniami Gdańska i Metropolii o tytuł Europejskiej Stolicy Kultury 2016 wpisuje się w obchody Europejskiej Nocy Muzeów organizowanej właśnie 14 maja przez Fabrykę Sztuk. Od godz. 19.00 do 01.00 dnia następnego
W programie zobaczymy: Akcja Roboty Ziemne, Meblowy Freakshow, Video Lab, Art Cooking, Live Dj set, Akcja "Fotograf przyjechał", Warsztaty Robotnika Sztuki, Mikro przyciągacze, Instalacja Mary Poppins, "Spokój" - projekcje filmu + akcje, Akcja "Mury i kamienie są fajne i nie transcendentalne", Badanie audiosfery - projekt "Terytorium".
Załączniki
334de3e67a0efcb9.jpg (129.02 KiB) Przejrzano 1157 razy
334de3e67a0efcb9.jpg (129.02 KiB) Przejrzano 1157 razy
"Od dziś dzień , do końca świata w ludzkiej będziem pamięci, My wybrani - Kompania Braci, Kto dziś wespół ze mną krew przeleje ten mi Bratem"
Coś podobnego chciałem zaproponować ...możemy zadawać setki trudnych pytań przewodnikowi, aż nas znienawidzi
Każdy z nas ma jednak plany by zwiedzić wystawy w CWRDW, przekąsić góralskich potraw czy rozejrzeć się za innymi (licznymi) atrakcjami tej nocy.
"Od dziś dzień , do końca świata w ludzkiej będziem pamięci, My wybrani - Kompania Braci, Kto dziś wespół ze mną krew przeleje ten mi Bratem"