(OD 1:25):
[BBvideo 425,350][/BBvideo]

O jej, naprawdę ktoś to jeszcze pamięta? takie stare dzieje? to miło, bo to ja wygłosiłam ten referat na zaproszenie zrzeszenia, jakoś tak chyba w czerwcu 2009 roku. Było naprawdę ciekawie, a nawet w pewnym momencie gorąco, ponieważ jakaś oburzona Pani podsumowała go stwierdzeniem, że ona rozumie, kiedy mówi się o Polakach patriotach, ale nie widzi sensu, aby opowiadać o Żydzie, sic, tak było, pamiętam to, jak dziś. Wobec jej ataku najpierw osłupiałam, a potem pomyślałam, że mój temat chyba nie był nudny, skoro wywołał tak gwałtowną reakcję. Cieszę się, że to pamiętasz i że moja opowieść o Eisenstaedt-cie wydała Ci się ciekawa. Po tamtym doświadczeniu to dla mnie ważne.zet48 pisze:Ma ktoś dostęp do zapisu video z dyskusji przeprowadzonej przez Kociewski Oddział Zrzeszenia Kaszubsko-Pomorskiego w 2009 roku? Niestety nie pamiętam dokładnej daty tego spotkania. Pamiętam za to bardzo ciekawy referat o naszym fotografie.

Serdecznie witamy na naszym forumEwa Ż. pisze:O jej, naprawdę ktoś to jeszcze pamięta? takie stare dzieje? to miło, bo to ja wygłosiłam ten referat na zaproszenie zrzeszenia, jakoś tak chyba w czerwcu 2009 roku. Było naprawdę ciekawie, a nawet w pewnym momencie gorąco, ponieważ jakaś oburzona Pani podsumowała go stwierdzeniem, że ona rozumie, kiedy mówi się o Polakach patriotach, ale nie widzi sensu, aby opowiadać o Żydzie, sic, tak było, pamiętam to, jak dziś. Wobec jej ataku najpierw osłupiałam, a potem pomyślałam, że mój temat chyba nie był nudny, skoro wywołał tak gwałtowną reakcję. Cieszę się, że to pamiętasz i że moja opowieść o Eisenstaedt-cie wydała Ci się ciekawa. Po tamtym doświadczeniu to dla mnie ważne.
Cieszę się, że się tutaj zalogowałam. To mój pierwszy post, więc witam pięknie wszystkich uczestników forum. Z tego, co sobie poczytałam, forumowicze z Dawnego Tczewa nie ograniczają swojego horyzontu, tak jak tamta pani, więc miło mi do was dołączyć