Ktoś wie co to jest i dlaczego tam się znalazło?

Dzięki za profesjonalne zajęcie się problememmieczy pisze: Jest twór nienaturalny. To bardzo stary i "mocny" beton. (raczej nie stosowany przy budowie zwykłych kamienic)
Cieszę się z rozwiązania części zagadki "Misia" (nadal pozostaje niewyjaśniony kształt i chociaż mam teraz swoje przypuszczenia, toboje się je upublicznić)
![]()

Być może jakimś tropem może być ten post mirzy3, nie wiem czy dobrze myślę, lecz ten budynek Sambora 21 B chyba istnieje na tyłach domu (w ogrodzie), w którym mieszkał doktor Willy Kreftmieczy pisze:Po rozmowie z zaprzyjaźnioną Panią Geolog, z ciężkim, a nawet bardzo ciężkim sercem muszę się przyznać do błędu.![]()
Chrismiałeś rację !
Jest twór nienaturalny. To bardzo stary i "mocny" beton. (raczej nie stosowany przy budowie zwykłych kamienic)
Inna ciekawostka - istnieje bardzo duże prawdopodobieństwo, że użyto wiślanego piachu.
(uzyskanie 100% pewności, przy aktualnych 95%, wymaga badań laboratoryjnych)
Cieszę się z rozwiązania części zagadki "Misia" (nadal pozostaje niewyjaśniony kształt i chociaż mam teraz swoje przypuszczenia, toboje się je upublicznić)
Na zdjęciach z mikroskopu widać podobne kryształy do wiślanego piasku + spoiwo - to coś mlecznobiałe bez konkretnego kształtu.

Nic nie bój tylko wal śmiałomieczy pisze:Cieszę się z rozwiązania części zagadki "Misia" (nadal pozostaje niewyjaśniony kształt i chociaż mam teraz swoje przypuszczenia, toboje się je upublicznić)
.