Kino "Wisła"
-
- Pisarz Miejski
- Reakcje:
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 19 razy
- Kontakt:
Re: Kino "Wisła"
To metalowa kula 

- Załączniki
-
- kino1970.jpg (58.9 KiB) Przejrzano 1978 razy
- kino1970.jpg (58.9 KiB) Przejrzano 1978 razy
"Od dziś dzień , do końca świata w ludzkiej będziem pamięci, My wybrani - Kompania Braci, Kto dziś wespół ze mną krew przeleje ten mi Bratem"
-
- Przybysz
- Reakcje:
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Kilka pamiątkowych zdjęć z domowego albumu. To fotografie, które wykonałem 22 03 2006 roku, przedstawiają ostatnie chwile sali kinowej Wisły. Oprócz tych zdjęć, z kina udało mi się wynieść (za pozwoleniem pracowników) fotos przedstawiający, o ile się nie mylę Elżbietę Starostecką. Fotos powiesiłem w Klubie TROMBA, w dniu rozpoczęcia cyklu projekcji filmowych, mających na celu wskrzeszenie DKFu, z zastrzeżeniem, że zabiorę go, kiedy do Tczewa powróci kino. Kino powróciło, fotos wisi nadal w Trombie - może kiedyś się zgłoszę, a korci mnie coraz mocniej. Wybaczcie jakość zdjęć, było dość ciemno, zimno i wszędzie unosił się kurz, a pracownicy nie byli do końca pewni, czy nie zabrać mi aparatu.
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
-
- Obywatel
- Reakcje:
- Podziękował;: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
- Kontakt:
Świetny klimat, zazdroszczęedgar pisze:To fotografie, które wykonałem 22 03 2006 roku, przedstawiają ostatnie chwile sali kinowej Wisły.

Edgar, coś nie tak z tym 2006 rokiem. Mieszkam w Tczewie od listopada 2007 roku i już mieszkając byłam w kinie Wisła na normalnym seansie, w normalnej sali z siedzeniami

To był film "W stronę morza" Alejandro Amenábara.
Nie ma smalcu! Z dżemem są puree!
-
- Przybysz
- Reakcje:
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
W tym wypadku zawierzyłem danym z EXIF które wskazują na 2006 rok, nie będę się upierał ale nic nie wskazuje na to by te dane były sfałszowane. Poza tym roku pracowałem w TCZ.PL i właśnie tam ukazały się po raz pierwszy te materiały... choć pamięć bywa zawodna 

-
- Obywatel
- Reakcje:
- Kontakt:
Zabiłeś mi teraz ćwieka. Bo data mego wprowadzenia jest pewna, i tego że byłam w tym kinie. Bardziej skłaniam się ku wyjaśnieniu, niż udowodnieniu, że nie masz racji... 

-
- Obywatel
- Reakcje:
- Kontakt:
Post #36 tego wątku:
http://www.filmweb.pl/Titanic/dates" onclick="window.open(this.href);return false;
Hehe, "Titanic" jest z 1997 r., w Polsce premiera w lutym '98Łukasz pisze:mówisz i masz - a na plakcie DiCaprio z Winslet czyli TITANIC

http://www.filmweb.pl/Titanic/dates" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Pisarz Miejski
- Reakcje:
- Otrzymał podziękowań: 19 razy
- Kontakt:
Ostatnie seanse zostały wyświetlone w 2005 roku. Budynek byłego Kina "Wisła" zaczęto rozbierać w marcu 2006 roku.
"Od dziś dzień , do końca świata w ludzkiej będziem pamięci, My wybrani - Kompania Braci, Kto dziś wespół ze mną krew przeleje ten mi Bratem"
-
- Moderator
-
Pisarz Miejski
- Reakcje:
- Podziękował;: 300 razy
- Otrzymał podziękowań: 290 razy
Zdjęcie p. Zaczyńskiego datowane jest na 12.V.2006 r.zet48 pisze:Budynek byłego Kina "Wisła" zaczęto rozbierać w marcu 2006 roku.
Miałaś złego dilera... Mam nadzieję, że zmieniłaśaga_piet pisze:Edgar, coś nie tak z tym 2006 rokiem. Mieszkam w Tczewie od listopada 2007 roku i już mieszkając byłam w kinie Wisła na normalnym seansie, w normalnej sali z siedzeniami