Tczewskie Zaduszki IV
-
- Burmistrz
- Reakcje:
- Podziękował;: 650 razy
- Otrzymał podziękowań: 552 razy
Tczewskie Zaduszki IV
W piątek 31 października o godz 18:00 po raz kolejny odbędą się Tczewskie Zaduszki czyli spacer śladami nieistniejących cmentarzy. Tradycyjnie rozpoczynamy przy Farze by potem odwiedzić kolejno cztery nieistniejące nekropolie zlokalizowane w centrum miasta. Czy wydaje się wam, że w przypadku dobrej pogody możemy spróbować wcześniej lub później odwiedzić dawne cmentarza w innych miejscach? Myślę o cmentarzu jeńców austriackich, straceńców, baptystów i Żydów, przejazd zająłby godzinę - półtorej. Co wy na to?
"Nasze czyny mogą jednakowoż przetrwać długo, o ile otrzymają potwierdzenie poprzez słowa świadków lub uratują pamięć dzięki spisaniu" Sambor II
-
- Burmistrz
- Reakcje:
Re: Tczewskie Zaduszki IV
Rowerzystów nie znalazło się wielu, więc powrócimy do tradycji spacerów pieszych. Do zobaczenia przy farze 

"Nasze czyny mogą jednakowoż przetrwać długo, o ile otrzymają potwierdzenie poprzez słowa świadków lub uratują pamięć dzięki spisaniu" Sambor II
-
- Burmistrz
- Reakcje:
Dzisiaj udzieliłem krótkiego telefonicznego wywiadu radiu Głos i będą na naszą akcję zapraszać w wiadomościach co pół godziny 

-
- Budnik
- Reakcje:
- Podziękował;: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 64 razy
- Kontakt:
A powiedz mi ile mniej więcej planujesz na to i czy da się tam z wózkiem przejechać.
-
- Rajca
- Reakcje:
- Podziękował;: 327 razy
- Otrzymał podziękowań: 333 razy
stała trasa przebiegała w większości chodnikami,wydaje mi się, że nie powinno być problemu...geo pisze:A powiedz mi ile mniej więcej planujesz na to i czy da się tam z wózkiem przejechać.
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same../P.Bosmans/
-
- Moderator
-
Pisarz Miejski
- Reakcje:
- Podziękował;: 300 razy
- Otrzymał podziękowań: 290 razy
Spotkaliśmy się w liczbie kole 20 (w zaokrągleniu 50
). Pojawiły się nowe osoby, co nas bardzo cieszy
Oczywiście nie zapomnieliśmy również o cmentarzu baptystów i "Żydowskiej Górce" - tam także znicze zostały odpalone 

-
- Burmistrz
- Reakcje:
Ano były zapaloneJadzia pisze:Oczywiście nie zapomnieliśmy również o cmentarzu baptystów i "Żydowskiej Górce" - tam także znicze zostały odpalone

- Załączniki
-
- górka.jpg (101.47 KiB) Przejrzano 2332 razy
- górka.jpg (101.47 KiB) Przejrzano 2332 razy
-
- bap.jpg (135.12 KiB) Przejrzano 2332 razy
- bap.jpg (135.12 KiB) Przejrzano 2332 razy