Wolny i domowy


Autor Tematu
krzysiaczek84
Przybysz
Przybysz
Reakcje:
Posty: 38
Rejestracja: 8 lut 2015, o 01:19
Otrzymał podziękowań: 26 razy
Kontakt:

Wolny i domowy

#1

Post autor: krzysiaczek84 » 19 maja 2018, o 08:17

Być może nikomu tym nie zaimponuję ale chciałem się pochwalić....jakieś 5 lat temu postawiłem swoje pierwsze kroki w domowym piwowarstwie. Był to dla mnie eksperyment do którego długo przygotowywałem się czytając i oglądając praktycznie wszystko co dotyczyło tematu. W końcu uwarzyłem próbnie jakieś 15 litrów piwa pszenicznego. Efekt był bardziej niż zadowalający, więc naturalnie chciałem więcej....poznawałem coraz to nowe style piw, rozbudowywałem swój mikrobrowar i warzyłem kolejne warki w ilościach już 25 litrów każda.
Tak więc każdemu, kto lubi odkrywać nowe style i cieszyć się oryginalnymi smakami, polecam odrobinę wysiłku i zrobienie czegoś w domowych warunkach, bo nic nie smakuje i nie cieszy tak bardzo jak gęsta piana nad zimnym piwem które samemu się uwarzy.
Pierwsze - pszeniczne
Pierwsze - pszeniczne
Kilka zachowanych
Kilka zachowanych
Piwna piwniczna
Piwna piwniczna
Za ten post autor krzysiaczek84 otrzymał podziękowanie od:
Opiekun forumJadzia (25 maja 2018, o 19:47)
Ocena: 14.29%
 

Awatar użytkownika

LukaszB
Burmistrz
Burmistrz
Reakcje:
Posty: 7625
Rejestracja: 21 sty 2011, o 17:54
Lokalizacja: Tczew
Podziękował;: 352 razy
Otrzymał podziękowań: 328 razy
Płeć:
Kontakt:

Re: Wolny i domowy

#2

Post autor: LukaszB » 19 maja 2018, o 08:47

krzysiaczek84 pisze:
19 maja 2018, o 08:17
Być może nikomu tym nie zaimponuję ale chciałem się pochwalić....jakieś 5 lat temu postawiłem swoje pierwsze kroki w domowym piwowarstwie. Był to dla mnie eksperyment do którego długo przygotowywałem się czytając i oglądając praktycznie wszystko co dotyczyło tematu. W końcu uwarzyłem próbnie jakieś 15 litrów piwa pszenicznego. Efekt był bardziej niż zadowalający, więc naturalnie chciałem więcej....poznawałem coraz to nowe style piw, rozbudowywałem swój mikrobrowar i warzyłem kolejne warki w ilościach już 25 litrów każda.
Tak więc każdemu, kto lubi odkrywać nowe style i cieszyć się oryginalnymi smakami, polecam odrobinę wysiłku i zrobienie czegoś w domowych warunkach, bo nic nie smakuje i nie cieszy tak bardzo jak gęsta piana nad zimnym piwem które samemu się uwarzy.

2013-09-30 19.26.58.jpg

20150211_164233.jpg

20150128_182942.jpg

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Jak nazwałeś swój browar?
"Nasze czyny mogą jednakowoż przetrwać długo, o ile otrzymają potwierdzenie poprzez słowa świadków lub uratują pamięć dzięki spisaniu" Sambor II


Autor Tematu
krzysiaczek84
Przybysz
Przybysz
Reakcje:
Posty: 38
Rejestracja: 8 lut 2015, o 01:19
Otrzymał podziękowań: 26 razy
Kontakt:

Re: Wolny i domowy

#3

Post autor: krzysiaczek84 » 19 maja 2018, o 08:49

Nie ma nazwy :)

Awatar użytkownika

LukaszB
Burmistrz
Burmistrz
Reakcje:
Posty: 7625
Rejestracja: 21 sty 2011, o 17:54
Lokalizacja: Tczew
Podziękował;: 352 razy
Otrzymał podziękowań: 328 razy
Płeć:
Kontakt:

Re: Wolny i domowy

#4

Post autor: LukaszB » 19 maja 2018, o 10:29

krzysiaczek84 pisze:
19 maja 2018, o 08:49
Nie ma nazwy :)

A warto mieć swoją nazwę :) Do tej pory znam cztery browary domowe w Tczewie: WBT, Goray, Czarci Kociołek i Starowiejska
"Nasze czyny mogą jednakowoż przetrwać długo, o ile otrzymają potwierdzenie poprzez słowa świadków lub uratują pamięć dzięki spisaniu" Sambor II

ODPOWIEDZ