Znaleziono 21 wyników
- 25 lut 2011, o 10:02
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Miejsca z naszej młodości
Dzięki za Murzynka!! yes Chodziłem tam po najlepsze bagietki , chociaż pamiętam, że niezłe też były na Podgórnej w Ptysiu ;) Jak macie fotki starych lokali typu Murzynek, Ptyś, Marago, Centralna, Bałtycka, czy też starych sklepów ze Starówki to było by miło przypomnieć sobie tamte czasy. A ja dołącz...
- 2 mar 2011, o 11:11
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
a niemal na przeciwko Murzynka, w miejscu ruiny "Laleczka" prężnie działała Hawanka ;-) Na tej samej ulicy sklep "milicyjny" i alkoholowy w miejscu obecnego salonu Plusa. Na Mickiewicza oczywiście Delikatesy, mleczarnia (tam gdzie teraz latem lodziarnia), restauracja-klub Marago ...
- 5 mar 2011, o 20:10
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Coctail bar nie na Sambora ale na 1go Maja
Bita śmietana była zaje... A kawałek dalej już na Sambora była smażalnia ryb i frytek (budynek jak chata góralska stoi do dziś)

Bita śmietana była zaje... A kawałek dalej już na Sambora była smażalnia ryb i frytek (budynek jak chata góralska stoi do dziś)
- 15 mar 2011, o 14:04
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: ul. kard. Wyszyńskiego/1 Maja
znalezione w sieci
uwagę zwraca budynek narożny z ulicą Łazienną, dziś jest zupełnie inny- 20 gru 2011, o 10:22
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Stadion przy ul. Bałdowskiej
ta trybuna a właściwie stadion na Bałdowskiej to cała historia tczewskiej piłki, a przede wszystkim Wisły
- 9 mar 2016, o 12:20
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Most Knybawski
zdjęcie już się pojawiło, ale wstawiam lepsze jakościowo
http://www.autobahngeschichte.de/index.html
- 31 mar 2017, o 12:34
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Parowozy dawnego Tczewa
Kilka fantastycznych zdjęć z serwisu http://www.irths.com/ . Może już były, nie wiem.
Świetnie widać kładkę i wiadukt na 1 Maja. Zresztą sami zobaczcie
Świetnie widać kładkę i wiadukt na 1 Maja. Zresztą sami zobaczcie

- 5 mar 2018, o 12:39
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Kolejowe wydarzenia w Tczewie
Nie wiem gdzie to umieścić, może już gdzieś było - budowa wiaduktu w Tczewie na linii Tczew-Starogard-Chojnice-Kostrzyń
źródło NAC- 10 maja 2018, o 12:28
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Pracownicy kolei tczewskiej
Mój dziadek przez całe życie pracował jako maszynista . Słabe niestety jakościowo zdjęcie, w którym jest w kabinie Ty4.