Znaleziono 382 wyniki
- 21 lis 2019, o 14:48
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Lodołamacze i lodołamanie
Było już kilka razy, ale wydaje mi się, że ten obraz jest najlepszy jakościowo. 
- 22 lis 2019, o 12:57
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Akta Miasta Tczewa - inwentarz APG
Załączam aktualny inwentarz zespołu archiwalnego nr 525 (Akta miasta Tczew), znajdujący się w Archiwum Państwowym w Gdańsku. Bardzo dużo cennych dokumentów, wśród nich oczywiście przywilej lokacyjny księcia Sambora czy teczka burmistrza Eichharta.
- 22 lis 2019, o 19:25
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Dokumenty, listy, pisma urzędowe, znaczki i stemple
Dokument z ebay
- 22 lis 2019, o 20:26
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Lichnowy
Zdjęcie z fotopolska
- 22 lis 2019, o 20:42
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Pocztówki z okolic Tczewa
Pocztówki z fotopolska
- 23 lis 2019, o 14:37
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Osie
Nie ma też już w Osiu dawnego kościoła ewangelickiego przy Dworcowej 4. Patrząc na te pocztówki, widzę, że nie przetrwały też niektóre zabytkowe budynki w jego pobliżu, np. Hotel Raykowski. nie wiem czy gdzieś istnieje jakakolwiek publikacja o cmentarzach żydowskich (miejscach zbiorowego pochówku k...
- 25 lis 2019, o 13:56
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Księgi adresowe w bibliotekach cyfrowych
W tym roku została uzupełniona kolekcja Kujawsko-Pomorskiej Biblioteki Cyfrowej pn. "Księgi adresowe miast Pomorza" : http://kpbc.umk.pl/publication/216411 Obecnie dostępne są on-line adresy następujących miast ówczesnego woj. pomorskiego (z ok. 1925 r.): - Adresy miast: Brodnicy-Jabłonowa...
- 28 lis 2019, o 21:07
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Nowy dworzec
Niejeden tczewski "szperacz" pewnie miał już w swoich rękach te rysunki, ale nie zauważyłam, by pojawiły się na forum - przepraszam, jeśli jednak po prostu je przeoczyłam. Przy okazji wizyty w Archiwum Państwowym w Gdańsku rzuciłam okiem na projekt tczewskiego dworca - myślę, że trwający r...
- 29 lis 2019, o 13:48
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
- 1 gru 2019, o 19:52
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Panorama Tczewa
Ciekawy widoczek, wydaje mi się,że zdjęcie wykonano albo z wiaduktu albo z wieży ciśnień na terenie Starego Dworca...Tył kamienicy na ulicy Sambora 19 (?)