Znaleziono 490 wyników

Powrót

autor: niespokojna66
15 lis 2019, o 20:50
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Bory Tucholskie na pocztówkach

Tleń był chętnie odwiedzany , były tu różne ośrodki wczasowe,w głębi lasu mieścił się ośrodek wypoczynkowy dla marynarzy, był tam nawet specjalny apartament dla admirała..(?)tak niosła wieść gminna...Okolice są piękne, czas tam spędzony jest niezapomniany tak jak i seanse kina letniego...No i oczywi...
16 lis 2019, o 14:14
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Bory Tucholskie na pocztówkach

To jeszcze kilka zdjęć z fotopolska
autor: zielu
21 lis 2019, o 12:14
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Ulica Wojska Polskiego

Wystarczyło kilka lamp, aby w prosty sposób podkreślić efekty remontu elewacji kamienicy przy ul. Wojska Polskiego 25.
23 lis 2019, o 14:37
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Osie

Nie ma też już w Osiu dawnego kościoła ewangelickiego przy Dworcowej 4. Patrząc na te pocztówki, widzę, że nie przetrwały też niektóre zabytkowe budynki w jego pobliżu, np. Hotel Raykowski. nie wiem czy gdzieś istnieje jakakolwiek publikacja o cmentarzach żydowskich (miejscach zbiorowego pochówku k...
1 gru 2019, o 19:52
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Panorama Tczewa

Ciekawy widoczek, wydaje mi się,że zdjęcie wykonano albo z wiaduktu albo z wieży ciśnień na terenie Starego Dworca...Tył kamienicy na ulicy Sambora 19 (?)
20 gru 2019, o 22:11
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Park Miejski

Pięknie pokolorowana wersja pocztówki, którą mamy na stronie./archiwum allegro/
20 gru 2019, o 22:27
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Panorama Tczewa

Widok prawdopodobnie z wieży ciśnień, nie widać jeszcze budynków na Paderewskiego, nasadzeń w parku ...ani toalety.../archiwum allegro/
autor: mzk
22 gru 2019, o 18:32
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Egzekucje tczewian jesienią 1939 r. - prochownia

Szanowni Państwo, jeszcze jedna sprawa. Na początku tego roku oglądałem w zbiorze IPN zdjęcia z ekshumacji. Nie pamiętam bardzo wielu szczegółów, ale - jak już mówiłem Łukaszowi - kopano również przy dość charakterystycznym murze. Jeżeli chodzi o mapy tego terenu....ja bym na miejscu zajmujących się...
autor: LukaszB
24 gru 2019, o 09:06
Skocz do działu
Skocz do tematu

Zdrowych i Wesołych Świąt!

Życzymy Wam Zdrowych, Wesołych i Rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia!