Znaleziono 493 wyniki

Powrót

autor: zielu
12 kwie 2023, o 10:46
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Panorama Tczewa

Dostaliśmy od naszego sympatyka na FB. Datowanie nieznane, ale właściciel zakłada, że po 1945 r. Miejsce zrobienia zdjęcia to okolice obecnej ul. Samborówny, jak mniemam...
autor: Yarro
14 maja 2023, o 08:45
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Europejska Noc Muzeów 2023 - spacer " W poszukiwaniu ducha Kopernika"

Spacer się odbył. Jak zawsze było merytorycznie i na luzie. Co do frekwencji nie było źle ale bywało lepiej, powodem owe wspomniane wyżej wycieczki Scanią oraz część uczestników która zrezygnowała z powodu deszczu który rozpoczął się( jak na złość ) w momencie rozpoczęcia spaceru.
autor: Mande
3 cze 2023, o 19:36
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Miejsca z naszej młodości

Wśród wielu fotografii, które udostępniła mi Pani Mierzwińska, znalazłem jedną z roku 1966 , gdzie na drewnianej trybunie stadionu przy ulicy Bałdowskiej , podczas międzyszkolnych zawodów lekkoatletycznych siedzą: na pierwszym planie : nasz wychowawca mgr. Franciszek Mierzwiński (po prawej) i mgr. ...
autor: mieczy
13 cze 2023, o 09:18
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Ul. Obrońców Westerplatte

https://www.szukajwarchiwach.gov.pl/de/ ... a/38717749

Ul. Obrońców Westerplatte - widok od strony Jana z Kolna rok 1948
autor: mieczy
26 cze 2023, o 15:39
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: "Poznajmy się"

Nie sądzę. Nagle wysyp nowych forumowiczów ?
"Siemka" ściemka - witam Was ! - i na tym się kończy.
Poza tym dość dziwne loga przyjmują nowi "forumowicze".
autor: riot
26 cze 2023, o 18:49
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: "Poznajmy się"

Nie mam podstaw do usunięcia użytkownika, jeżeli ktoś z nich wstawi post zawierający spam to moderatorzy @zielu i @Jadzia proszę o info, z automatu użytkownik zostanie usunięty.
autor: mzk
24 sie 2023, o 21:08
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Władze miejskie i powiatowe

To problem, że w eielu miejscach brakuje dokumentów. Proszę mi uwierzyć, że to nie jedyny taki przypadek. W całym powiecie rozparcelowano ponad 90 majątków. Proszę zwrócić uwagę na jeszcze jedno. Oni dostali po 20 ha. Według dekretu o reformie z 1944 r. nadziały te nie powinny być większe niż 15 ha....
autor: mzk
24 sie 2023, o 21:11
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Władze miejskie i powiatowe

Ps. Cisłak nigdy nie był pełnomocnikiem wojewódzkim. Źle Pan odczytał dokument. Cisłak podpisuje się "wz." (w zastępstwie) pełnomocnika wojewódzkiego, którym w tym czasie był B. Ratomski. Gdyby Cisłak doszedł tak wysoko, to byłby najważniejszą osobą w całym powiecie. A przegrał walkę o wła...
autor: Daniels
16 wrz 2023, o 09:47
Skocz do działu
Skocz do tematu

metalowa tabliczka schloßstraße 19 Dirschau

Wiecie może co to za tabliczka? Znalezione w piwnicy.