Znaleziono 493 wyniki

Powrót

autor: Jedynak r.tczew
3 lis 2021, o 13:15
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Pozostałości cmentarzy w pobliżu Tczewa

Krzyż ten został wykonany z naszej i inicjatywy w miejsce krzyża który uległ zniszczeniu i którego historia nie była nam znana. Na nim była wyryta data 1903rok.odcinek z datą został zakopany obok nowego. W roku 2009(rok beatyfikacji Jana Pawła 2) został poświęcony przez Proboszcza Parafii w Swarozyn...
autor: AnnaK
15 lis 2021, o 17:53
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Most Tczewski

Dwa lata temu otrzymałem w prezencie oprawiony w ramkę widok mostu tczewskiego.Jest to dość często reprodukowany staloryt.Oprawiony obraz nie wyglądał zbyt imponująco miał nawet krzywą ramkę.Myślałem,że to jakaś kopia kopii.Przypadkowo oglądając ten obrazek zauważyłem,że z odwrotnej strony przebijaj...
autor: AnnaK
17 gru 2021, o 18:04
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Altana w parku

Uważam,że budynek oznaczony na widokówce zielonym kolorem nie jest Domem Czeladzi lecz Liceum Ogólnokształcącym.Zdjęcie zostało wykonane ze szczytu dawnej Eski,tj przy przedszkolu na Zielonej.Na mapie oznaczony budynek jako dom Czeladzi raczej jest Szpitalem Joannitów.
autor: piozykow
19 gru 2021, o 14:11
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Co to ?

Jest to poprostu bon na towary domu handlowego Bereins w wysokości 50 feningow do wykorzystania. Ważny do 1 stycznia 1918 r. .-)
autor: LukaszB
16 sty 2022, o 11:57
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Odbudowa mostów tczewskich w czasie okupacji

Seria fotografii z odbudowy mostu, prawdopodobnie wykonana przez osobę przy nim pracującą /ebay/
autor: piozykow
26 sty 2022, o 18:50
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Kościół pw św. Stanisława Kostki

Tego typu wieże na Pomorzu zachowały się poza Tczewem w Gdańsku kościół. św. Elżbiety oraz kościół poklasztorny w Żukowie,
autor: zielu
27 sty 2022, o 11:09
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Bitwy pod Tczewem w rejonie Rokitek i Lubiszewa

Fajnie przygotowany materiał o bitwie morskiej pod Oliwą, w którym spory fragment poświęcono starciu pod Tczewem:
autor: zielu
10 lut 2022, o 13:24
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Mapy z MBP

Mapy wróciły na forum dzięki zaangażowaniu Ceza :)