Znaleziono 493 wyniki
- 3 lis 2021, o 13:15
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Pozostałości cmentarzy w pobliżu Tczewa
Krzyż ten został wykonany z naszej i inicjatywy w miejsce krzyża który uległ zniszczeniu i którego historia nie była nam znana. Na nim była wyryta data 1903rok.odcinek z datą został zakopany obok nowego. W roku 2009(rok beatyfikacji Jana Pawła 2) został poświęcony przez Proboszcza Parafii w Swarozyn...
- 4 lis 2021, o 21:30
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Lekcje historii lokalnej
Krótka lekcja w OHP 
- 15 lis 2021, o 17:53
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Most Tczewski
Dwa lata temu otrzymałem w prezencie oprawiony w ramkę widok mostu tczewskiego.Jest to dość często reprodukowany staloryt.Oprawiony obraz nie wyglądał zbyt imponująco miał nawet krzywą ramkę.Myślałem,że to jakaś kopia kopii.Przypadkowo oglądając ten obrazek zauważyłem,że z odwrotnej strony przebijaj...
- 5 gru 2021, o 16:00
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Wytwórnia Wód Gazowanych
Sodówka z allegro
- 17 gru 2021, o 18:04
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Altana w parku
Uważam,że budynek oznaczony na widokówce zielonym kolorem nie jest Domem Czeladzi lecz Liceum Ogólnokształcącym.Zdjęcie zostało wykonane ze szczytu dawnej Eski,tj przy przedszkolu na Zielonej.Na mapie oznaczony budynek jako dom Czeladzi raczej jest Szpitalem Joannitów.
- 19 gru 2021, o 14:11
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Co to ?
Jest to poprostu bon na towary domu handlowego Bereins w wysokości 50 feningow do wykorzystania. Ważny do 1 stycznia 1918 r. .-)
- 16 sty 2022, o 11:57
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Odbudowa mostów tczewskich w czasie okupacji
Seria fotografii z odbudowy mostu, prawdopodobnie wykonana przez osobę przy nim pracującą /ebay/
- 26 sty 2022, o 18:50
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Kościół pw św. Stanisława Kostki
Tego typu wieże na Pomorzu zachowały się poza Tczewem w Gdańsku kościół. św. Elżbiety oraz kościół poklasztorny w Żukowie,
- 27 sty 2022, o 11:09
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Bitwy pod Tczewem w rejonie Rokitek i Lubiszewa
Fajnie przygotowany materiał o bitwie morskiej pod Oliwą, w którym spory fragment poświęcono starciu pod Tczewem:
- 10 lut 2022, o 13:24
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Mapy z MBP
Mapy wróciły na forum dzięki zaangażowaniu Ceza