Znaleziono 493 wyniki
- 16 maja 2021, o 19:14
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Zamek
Jako głos dyskusji - godny polecenia ( i przeczytania ) artykuł archeologa Bartosza Świątkowskiego podsumowujący badania odkrytych reliktów zamku tczewskiego, opublikowany w Tekach Kociewskich nr 3/2017 (str. 138-140; w przeglądarce - 140-142)
- 20 maja 2021, o 10:42
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Kombinat Malinowo
Szklarnie w tle...
- 30 maja 2021, o 18:25
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Subkowy
W roku 1985 w Acta Universitatis Lodziensis opublikowana została praca trójki autorów - Romany Barnycz-Gupieniec, Tadeusza Grabarczyka oraz Leszka Kajzera, przedstawiająca wyniki badań wykopaliskowych i analizy architektonicznej dotyczących pozostałości średniowiecznej murowanej siedziby biskupów wł...
- 5 cze 2021, o 17:12
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Badania archeologiczne
Profesjonalnie zrealizowany dokument przedstawiający badania archeologiczne prowadzone latem 2020 r. na skarszewskim rynku i placu zamkowym, przez zespół archeologów i geofizyków z Uniwersytetu Warszawskiego, przy wykorzystaniu nieinwazyjnych metod badawczych, w tym metody elektrooporowej, magnetycz...
- 7 cze 2021, o 20:04
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Stare przedmioty z tczewskich domów
Dziś trafiłem na stary wieszak z niemieckimi napisami :) Wieszak należał do mojej prababci urodzonej na początku XX wieku, która mieszkała przy ul. Czyżykowskiej na wysokości ul. Kołłątaja. Z tych napisów wynika, że wieszak pochodził ze sklepu niejakiego Waltera Boeniga, który znajdował się przy ul...
- 8 cze 2021, o 13:47
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Czerwcowa wycieczka rowerowa
Było fajnie!
Pierwsza moja dłuższa trasa w tym roku i jakoś dałem radę, znaczy jestem chętny na więcej.
Ekipa była niewielka, ale za to wytrwała.
Dzięki za wypad.
Pierwsza moja dłuższa trasa w tym roku i jakoś dałem radę, znaczy jestem chętny na więcej.
Ekipa była niewielka, ale za to wytrwała.
Dzięki za wypad.
- 21 cze 2021, o 20:19
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Szkoły
Piękna (i droga) pocztówka z ebaya.de..
- 28 cze 2021, o 22:36
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Cmentarz choleryczny (?) w Knybawie
Z be-good chcieliśmy zrobić mały rekonesans przed wyprawą, ale przeprowadziliśmy prawdziwe "rozpoznanie bojem" ;) Dojście na cmentarz jest możliwe z dwóch stron - od cmentarza Żydowskiego duży skok przez Drybok, na który się nie zdecydowaliśmy :whistle albo przez pole od strony domów na Kn...
- 18 lip 2021, o 22:07
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Rowerowy objazd Tczewa
Tradycyjnie kilka zdjęć z udanego wypadu.
Mi się podobało.
Dzięki.
Mi się podobało.
Dzięki.
- 16 sie 2021, o 21:42
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Dawne Łaźnie Miejskie
W okresie międzywojennym łaźnie były zarządzane przez znana z rybaczenia rodzinę Gobert?? Z wystawy przed budynkiem APG