Znaleziono 493 wyniki

Powrót

autor: mirza3
16 maja 2021, o 19:14
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Zamek

Jako głos dyskusji - godny polecenia ( i przeczytania ) artykuł archeologa Bartosza Świątkowskiego podsumowujący badania odkrytych reliktów zamku tczewskiego, opublikowany w Tekach Kociewskich nr 3/2017 (str. 138-140; w przeglądarce - 140-142)
autor: Łukasz
20 maja 2021, o 10:42
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Kombinat Malinowo

Szklarnie w tle...
2021-05-20 08_33_59-The Transport Treasury _ Poland - 1994 — Mozilla Firefox Malinowo.jpg
30 maja 2021, o 18:25
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Subkowy

W roku 1985 w Acta Universitatis Lodziensis opublikowana została praca trójki autorów - Romany Barnycz-Gupieniec, Tadeusza Grabarczyka oraz Leszka Kajzera, przedstawiająca wyniki badań wykopaliskowych i analizy architektonicznej dotyczących pozostałości średniowiecznej murowanej siedziby biskupów wł...
5 cze 2021, o 17:12
Skocz do działu
Skocz do tematu

Badania archeologiczne

Profesjonalnie zrealizowany dokument przedstawiający badania archeologiczne prowadzone latem 2020 r. na skarszewskim rynku i placu zamkowym, przez zespół archeologów i geofizyków z Uniwersytetu Warszawskiego, przy wykorzystaniu nieinwazyjnych metod badawczych, w tym metody elektrooporowej, magnetycz...
autor: LukaszB
7 cze 2021, o 20:04
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Stare przedmioty z tczewskich domów

Dziś trafiłem na stary wieszak z niemieckimi napisami :) Wieszak należał do mojej prababci urodzonej na początku XX wieku, która mieszkała przy ul. Czyżykowskiej na wysokości ul. Kołłątaja. Z tych napisów wynika, że wieszak pochodził ze sklepu niejakiego Waltera Boeniga, który znajdował się przy ul...
autor: G.S.
8 cze 2021, o 13:47
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Czerwcowa wycieczka rowerowa

Było fajnie!
Pierwsza moja dłuższa trasa w tym roku i jakoś dałem radę, znaczy jestem chętny na więcej.
Ekipa była niewielka, ale za to wytrwała.
Dzięki za wypad.
21 cze 2021, o 20:19
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Szkoły

Piękna (i droga) pocztówka z ebaya.de..
28 cze 2021, o 22:36
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Cmentarz choleryczny (?) w Knybawie

Z be-good chcieliśmy zrobić mały rekonesans przed wyprawą, ale przeprowadziliśmy prawdziwe "rozpoznanie bojem" ;) Dojście na cmentarz jest możliwe z dwóch stron - od cmentarza Żydowskiego duży skok przez Drybok, na który się nie zdecydowaliśmy :whistle albo przez pole od strony domów na Kn...
autor: G.S.
18 lip 2021, o 22:07
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Rowerowy objazd Tczewa

Tradycyjnie kilka zdjęć z udanego wypadu.
Mi się podobało.
Dzięki.
16 sie 2021, o 21:42
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Dawne Łaźnie Miejskie

W okresie międzywojennym łaźnie były zarządzane przez znana z rybaczenia rodzinę Gobert?? Z wystawy przed budynkiem APG