Znaleziono 769 wyników
- 16 lip 2018, o 21:16
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Nowe
Selfie nie jest wynalazkiem ery telefonów komórkowych. Auto fotografie przy wykorzystaniu lustra wykonywano już pod koniec XIX wieku. Z końca lat 30 ubiegłego wieku pochodzi fotografia mojego ojca ,wykonana na zapleczu sklepu Borkowskiego aparatem skrzynkowym AGFA.
- 19 lip 2018, o 10:49
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Miejsca z naszej młodości
Od września 1963 rozpocząłem naukę w Technikum Mechanicznym . Codziennie dojeżdżałem ze Smętowa do Tczewa ciuchcią (zwaną "Szkółką"). Składała się ona z wagonów typu Boczniak , pamiętających jeszcze czasy pruskie. W wyniku trwającej elektryfikacji magistrali węglowej (1965-1969) wagony te ...
- 26 lip 2018, o 20:09
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Ulica Podgórna
Sytuacja na Podgórnej 20 :focus 12.09.1974 r..jpg Clipboard01.jpg O sklepie harcerskim pisano już m.in. tutaj: https://dawnytczew.pl/forum/viewtopic.php?f=32&t=194&start=120#p19711 Mnie też się kojarzy, że zlokalizowany był w obecnym optyku :scratch Sierpień, 1974 r..jpg 21.09.1974 r..jpg
- 30 lip 2018, o 08:05
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Nasze zdjęcia pogody
Ładnie wczoraj się kotłowało 
od 2:35 tam daleko Tczew ;-)
od 2:35 tam daleko Tczew ;-)
- 1 sie 2018, o 13:04
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Przedmioty z naszej młodości
Po długim czasie wracam do tematyki związanej z przedmiotami używanymi w czasach mojej młodości. Już taka jest natura człowieka,że wraz z upływem lat (starzeniem się) przychodzi chęć na wspomnienia. Pierwszym odbiornikiem radiowym, który zainstalował w domu mój ojciec był tak zwany "kołchoźnik&...
- 17 sie 2018, o 19:46
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Zbudujmy Tczew - gra karciano-planszowa
Przybyliśmy, graliśmy, zwyciężyliśmy 
- 22 sie 2018, o 13:35
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Przedmioty z naszej młodości
W dniach 20 -22.08.1981 w hali Oliwia odbył się I Przegląd Piosenki Prawdziwej "Zakazane Piosenki". Z tej imprezy przechowałem jeden egzemplarz śpiewnika z tekstami 28 piosenek ,wykonanych na tej imprezie. Ich autorami i wykonawcami byli między innymi: Jan Pietrzak, Marcin Wolski, Andrzej ...
- 24 sie 2018, o 21:47
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Konsul Austriacki pochowany w Klonówce
Nazywam się Iwona Rejdych z domu Kuksz , wspominany przez Was Cyprian Kuksz to mój pra pra Dziadek. Właśnie na tej stronie dowiedziałam się gdzie jest pochowany. Jego żona a moja pra pra Babka jest pochowana w Warszawie na Powązkach w naszym grobie rodzinnym. W związku z uzyskaną informacją będę chc...
- 29 sie 2018, o 14:17
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Zespół Szkół Technicznych
Dzięki uprzejmości Pani Mierzwińskiej zeskanowałem kilkanaście fotografii, gromadzonych przez lata przez Jej męża Franciszka. Przedstawiam kilka z nich:
- 29 sie 2018, o 20:25
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Nabrzeże wiślane
Nie wiem czy było takie ujęcie.