Znaleziono 724 wyniki
- 29 sie 2012, o 13:04
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Mapy z MBP
Na prośbę be-gooda zamieszczam mapy, które wiele lat temu skserowałem w Miejskiej Bibliotece Publicznej. Zamieszczam takie, których ani na forum ani w serwisie DT nie zauważyłem (z małymi wyjątkami). MBP nie dysponuje oryginałami, mają jedynie fotokopie. Właśnie je skserowałem. Oryginały są w Biblio...
- 31 gru 2012, o 12:56
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Dawnych reklam i ogłoszeń czar
Drodzy Forumowicze! Przekazuję Wam noworoczne życzenia od tczewskich kupców i ode mnie!
- 20 lut 2013, o 23:10
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Kombinat Malinowo
Dzięki Tczewiance zdobyliśmy fragment zdjęcia satelitarnego z 1997 roku (było dodatkiem do Dziennika Bałtyckiego) ...nie było jeszcze marketów widzimy same szklarnie
Tu dla porównania stan obecny.
Tu dla porównania stan obecny.
- 13 maja 2013, o 23:19
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Tczewskie piwo w literaturze
Roman Landowski w książce "Tczew w czasie i przestrzeni" na stroni 155 napisał: Smaczne tczewskie piwo było znane już w czasach krzyżackich. Rozsławiało je dwóch wędrownych zakonników, wytrawnych piwoszów. Porównując trunki kilku miast kociewskich, wyrób tczewskich piwowarów uznali za naj...
- 22 cze 2013, o 12:33
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Szkoła Morska
Nie wiem, czy było, czy nie, ale tu nie ma. Niestety nie znam źródła, a sama znalazłam to na "zaprzyjaźnionym dysku"
- 6 sty 2014, o 21:50
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Forumowiczu, czy czytasz Twoje Forum? - ZAGADKI
ŚWIETNIE
Słitfocia:
Słitfocia:
- 27 kwie 2014, o 01:44
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Kanonik z Konwalią
Lekarz monety pruskiej Chociaż trwałą pamięć potomnych zapewnił mu przewrót jakiego dokonał w astronomii, a współcześni widzieli w nim przede wszystkim zdolnego i skutecznego lekarza, o czym zaświadczała obecna na wielu wizerunkach konwalia, to jego trwająca kilkanaście lat działalność publiczna pr...
- 13 mar 2015, o 15:56
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Przedmioty z naszej młodości
Wśród kart jednej z moich książek odnalazłem pocztówkę dźwiękową z roku 1977, na której utrwalono kultowy skecz kabaretu Dudek "Ucz się Jasiu", w premierowej obsadzie : Jan Kobuszewski , Wiesław Gołas i Bronisław Pawlik. W późniejszych wersjach Bronisława Pawlika jako klienta zastępował Wi...
- 19 mar 2016, o 22:35
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Szafirowe Struny
Przyszczypkowski na perkusji?
I Franek Jank.
A na pewno grali na wszystkich Balach Sportowca organizowanych przez Wisłę. Późne lata siedemdziesiąte i osiemdziesiąte
I Franek Jank.
A na pewno grali na wszystkich Balach Sportowca organizowanych przez Wisłę. Późne lata siedemdziesiąte i osiemdziesiąte
- 31 lip 2016, o 15:09
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Podróże Dawnego Tczewa
Ekipa DT ostatnio widziana była w Dęblinie...