Znaleziono 744 wyniki
- 31 lip 2016, o 19:31
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Podróże Dawnego Tczewa
Ekipa DT zwiedzała niesamowity pałac. Pałac Radziwiłłów w Nieborowie i pobliski Romantyczny Park w Arkadii. Okazało się, że jako jeden z niewielu w Polsce nie został zniszczony, a przede wszystkim nie został rozkradziony, zachowało się wspaniałe wyposażenie wnętrz oraz Manufaktura Majoliki. Polecamy...
- 2 sie 2016, o 20:49
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Byliśmy blisko...nie mogłem sobie odmówić wejścia do "RUDEGO"
- 16 sie 2016, o 09:08
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Zagadki LukaszaB
ul. Rybacka...
D.W.
D.W.

- 23 sie 2016, o 18:28
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Ul. Kołłątaja
Fotka, na którą czekałam (pisałam kiedyś do tego Pana)
Z naszego profilu FB:

Z naszego profilu FB:
- 24 sie 2016, o 11:11
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
XV Festiwal Grzegorza Ciechowskiego In Memoriam
Jeżeli jeszcze nikt tego nie zaproponował to chciałbym zaproponować wspólny udział, jako DT w kolumnie rowerowej. Koszulki spełniają wymogi kolorystyczne
Co Wy na to?

Co Wy na to?
- 9 wrz 2016, o 21:10
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Wrzesień 39 r. i okupacja
W moich wcześniejszych postach przedstawiłem efekty działalności Komisji Upamiętnienia ,powołanej do zebrania materiałów dowodowych o dokonanych zbrodniach jesienią 1939 roku na terenie koszar 2 Batalionu Strzelców w Tczewie. Komisja pracowała od września 1975 do maja 1976 w składzie: Krzemiński Wal...
- 10 wrz 2016, o 20:51
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Stary Dworzec
Przeszperałam wątek i mam nadzieję, że nic nie pominęłam :heat Widoki poniżej już się pojawiły w tym wątku, ale załączam w lepszej jakości. Była tutaj: https://dawnytczew.pl/forum/viewtopic.php?f=29&t=37#p473 i tutaj: https://dawnytczew.pl/forum/viewtopic.php?f=29&t=37&start=260#p56737 L...
- 11 wrz 2016, o 22:13
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
"Zgadałem się" z siostrzenicą mojej żony i w sobotę udaliśmy się do Dobrogoszczy koło Kościerzyny, gdzie odbywał się III Festiwal Żurawiny. Impreza ta była bogata w wydarzenia zarówno kulturalne , kulinarne jak i rekreacyjne. Generalnie promowano żurawinę , obficie występującą w tych rejon...
- 15 wrz 2016, o 20:19
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Tak nisko DT chyba jeszcze nie upadł
- kopalnia soli w Wieliczce.