Znaleziono 616 wyników
- 10 maja 2022, o 12:08
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Witaj maj, 1 MAJ
1 maja 1945 r. Stare Miasto.
- 12 maja 2022, o 09:23
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Masoni w Tczewie
1. Czy są jakieś poszlaki wskazujące na dalsze losy ostatniego szefa loży i jej likwidatora - Maxa Ziehma z Bałdowa? 2. Adres paramasońskiej organizacji Templariusze Dobrzy przy ul. Kościuszki 4 pochodzi z informacji zasłyszanej. Brak dostępu do źródeł. Słyszałem, że podobno była gdzieś informacja ...
- 13 maja 2022, o 09:54
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Witaj maj, 1 MAJ
To inne ujęcie. To niestety wszystko co mam "na szybko", ogólnie mam dziesiątki, jak nie ponad sto zdjęć z tego okresu (w dużej mierze nigdy nie publikowanych), ale nie na tym komputerze 

- 22 maja 2022, o 07:42
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Odbudowa mostów tczewskich w czasie okupacji
Kilka zdjęć znalezionych na e-bay, fotopolska i alamy cz.1
- 22 maja 2022, o 09:49
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Suchostrzygi
Miałem okazję zapytać o to w Urzędzie Miejskim Tczew. Na pewno nie było żadnego aktu rządowego aktu prawnego, który by jednoznacznie stwierdzał, że z dniem X Suchostrzygi zostają złączone z miastem Tczew albo wyodrębnia się obszar wsi pn. Tczewskie Łąki i włącza się go do gminy wiejskiej Tczew. Są t...
- 22 maja 2022, o 10:21
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Park Miejski
Przyznaję się bez bicia - lekko poprawiłem ten (malowany?) wizerunek naszego parku usuwając w Paincie podpis sprzedającego na Allegro :oops: ... Usypany sztucznie pagórek ze spiralą ścieżki przywodzi na myśl boschowską "Wieżę Babel" . Kiedy drzewa były małe był to zapewne niezły punkt wid...
- 26 maja 2022, o 09:03
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Parowozy dawnego Tczewa
Profil FB "Z krawędzi peronu" znowu zaskakuje: Wczoraj w galerii WRP Pan Krzysztof Prądzyński "Generał" opublikował kapitalne zdjęcie wykonane w Tczewie 13 maja 1986 roku. Autor napisał: "W chwilę po przyjeździe "pendla" z pracownikami stacji i lokomotywowni Zającz...
- 3 cze 2022, o 12:46
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Kombinat Malinowo
Robotnik Rolny 26 lutego 1989
(nie miałem pojęcia, że taka gazeta istniała)
(nie miałem pojęcia, że taka gazeta istniała)
- 12 cze 2022, o 17:04
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Odbudowa mostów tczewskich w czasie okupacji
Ile jeszcze zdjęć znajdziemy w Internecie? /alamy/
- 14 cze 2022, o 09:00
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Koncert i wystawa "Jak skała na morzu! O Polskości Pomorza"
Dla przybyłych niespodzianka! :) 21 czerwca 2022 w Tczewie odbędzie się wyjątkowe wydarzenie kończące 6. KONGRES KOCIEWSKI. Koncert „Jak skała na morzu! O Polskości Pomorza” opowiada regionalną historię Pomorza. Wydarzenie rozpocznie pokaz filmu pt. „Jak skała na morzu! O Polskości Pomorza” w reżyse...