Znaleziono 41 wyników
- 29 sie 2012, o 13:04
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Mapy z MBP
Na prośbę be-gooda zamieszczam mapy, które wiele lat temu skserowałem w Miejskiej Bibliotece Publicznej. Zamieszczam takie, których ani na forum ani w serwisie DT nie zauważyłem (z małymi wyjątkami). MBP nie dysponuje oryginałami, mają jedynie fotokopie. Właśnie je skserowałem. Oryginały są w Biblio...
- 2 wrz 2012, o 16:23
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Promocja mostu
Fajny filmik pojawił się kilka dni temu na kanale YT Urzędu Miejskiego.
- 4 wrz 2012, o 14:55
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Powodzie
W rodzinnym albumie znalazłem fotki z marca 1979 roku - widać na nich podtopione Czyżykowo. Woda wybijała studzienkami i zalała Nieckę Czyżykowską.
- 24 lip 2016, o 21:35
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Podróże Dawnego Tczewa
Helloł Widzę, że tu mnie wszyscy wzywają do jakiegoś absurdalnego tłumaczenia się czemu dałem posta bez koszulki - ROK TEMU :D Tak jak be-good zauważył zrobiłem to, ponieważ jest limit na 6 zdjęć w poście, co oznaczało, że jeśli chcę pokazać forumowiczom większy pakiet zdjęć, to muszę zamieścić więc...
- 17 sie 2018, o 19:46
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Zbudujmy Tczew - gra karciano-planszowa
Przybyliśmy, graliśmy, zwyciężyliśmy 

- 16 kwie 2019, o 21:58
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Budowa "starego" mostu przez Wisłę
Mam nadzieję, że dowiemy się tego w najbliższych dniach 
Polecam mój materiał wideo
Marzy mi się, żeby w tej kapsule były jakieś dokumenty na temat projektu budowy mostu - byłoby niesamowicie

Polecam mój materiał wideo

Marzy mi się, żeby w tej kapsule były jakieś dokumenty na temat projektu budowy mostu - byłoby niesamowicie

- 18 kwie 2019, o 16:09
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Kapsuła jest obecnie przechowywana w Fabryce Sztuk. Dziś od przedstawiciela placówki usłyszałem, że musimy cierpliwie poczekać, bo prawdopodobnie dopiero po świętach archeolodzy zdecydują, komu powierzyć otwarcie kapsuły. Wynajęci przez Banimex archeolodzy muszą się upewnić odnośnie tej decyzji, by ...
- 30 kwie 2019, o 20:36
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Banimex kopie coraz głębiej i głębiej, postument z kamieniem węgielnym wygląda już jak piramidka 
Polecam mojego dzisiejszego newsa m.in. o prawdopodobnym terminie i miejscu otwarcia kapsuły czasu oraz o tym co ma się stać z kamieniem węgielnym:

Polecam mojego dzisiejszego newsa m.in. o prawdopodobnym terminie i miejscu otwarcia kapsuły czasu oraz o tym co ma się stać z kamieniem węgielnym:
- 19 lip 2019, o 15:00
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Wideonews mojego autorstwa na temat zawartości kapsuły czasu 

- 28 lip 2019, o 15:12
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Mapa z 1803 r.
Załączam porównanie obecnej wielkości Tczewa z początkiem XIX wieku - z tego okresu pochodzi najstarsza, dość dobrze odwzorowana mapa (chociaż autor mapy odchylił ją względem osi północ-południe, dlatego musiałem ją nieco obrócić do tego porównania).