Znaleziono 19 wyników
- 15 lis 2021, o 17:53
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Most Tczewski
Dwa lata temu otrzymałem w prezencie oprawiony w ramkę widok mostu tczewskiego.Jest to dość często reprodukowany staloryt.Oprawiony obraz nie wyglądał zbyt imponująco miał nawet krzywą ramkę.Myślałem,że to jakaś kopia kopii.Przypadkowo oglądając ten obrazek zauważyłem,że z odwrotnej strony przebijaj...
- 17 gru 2021, o 18:04
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Altana w parku
Uważam,że budynek oznaczony na widokówce zielonym kolorem nie jest Domem Czeladzi lecz Liceum Ogólnokształcącym.Zdjęcie zostało wykonane ze szczytu dawnej Eski,tj przy przedszkolu na Zielonej.Na mapie oznaczony budynek jako dom Czeladzi raczej jest Szpitalem Joannitów.
- 19 mar 2023, o 19:59
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Urząd Miejski
Fotka z lat 50-tych.Widać istniejące garaże.Widoczny samochód to służbowy Skoda Tudor. Udało się zidentyfikować dwie osoby przy samochodzie to Bolesław Kandulski będący kierowcą prezydenta miasta i Wacław Kopyłowicz.
- 20 mar 2023, o 15:43
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Urząd Miejski
Bolesław ojcem Henryka.
- 22 mar 2023, o 17:06
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Ul. Księdza Ściegiennego
Zdjęcia z okresu rozbiórki(07.2004) budynku ul. Ks.Ściegiennego 2.
- 11 cze 2023, o 14:35
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Miejsca z naszej młodości
Znalezione zdjęcie przedstawia uczniów ze szkoły 700-lecia.Oceniam,że to lata 70-siąte.Czy ktoś rozpoznaje te osoby ?
- 6 kwie 2024, o 17:06
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Przedmioty dawnego Tczewa
Odrestaurowany dzwonek rowerowy Centrala Rowerów Tczew.
- 27 cze 2025, o 09:05
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Maszt przy ulicy Zamkowej - nieistniejący
Przedmiotowy "maszt" istniał na terenie Spółdzielni Inwalidów WISŁA ul.Zamkowa 11/13."Maszt" był stalowym kominem dla zmodernizowanej zakładowej kotłowni.Fundament po komin wykonała spółdzielnia Budmet w 1985 r.
- 28 cze 2025, o 07:20
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Maszt przy ulicy Zamkowej - nieistniejący
Komin zamontowano na fundamencie również w tym samym roku tj 1985.Rozebrano po 2002,po likwidacji spółzielni.