Znaleziono 272 wyniki

Powrót

autor: LukaszB
10 lut 2017, o 16:00
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Przedmioty dawnego Tczewa

Dzisiaj otrzymaliśmy wspaniały prezent. Klisze ze zdjęciami wykonanymi w Tczewie w połowie lat 50tych oraz aparat z którego zdjęcia te wykonano :hi
autor: treviss
12 lut 2017, o 14:28
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Odbudowa mostów tczewskich w czasie okupacji

Znalazłem kilka zdjęć w rodzinnym albumie babci z odbudowy mostu. Wydaje mi się, że dotyczy to odbudowy z 1940 roku, bo wtedy brat babci brał udział w pracach.
autor: treviss
12 lut 2017, o 14:33
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Stary Dworzec

Zdjęcie dworca z czasów okupacji.
autor: zunia
11 kwie 2017, o 12:21
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Ulica Wojska Polskiego

Niedawno przeczytałam o interesujących lokatorach budynku na Wojska Polskiego 23 (dawna Skarszewska 7) . Pierwszym właścicielem domu był Ferdynand Radtke, kolejnym Bronisław Szweda. Kamienica nadal jest własnością tej rodziny. W.P_1.jpg W okresie od października 1929 r. do 1 marca 1930 r. w wynajmow...
22 kwie 2017, o 12:38
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Głupawki z miasta

Widocznie było za dużo słów na h ;)
23 kwie 2017, o 19:49
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Ul. Kardynała Wyszyńskiego/1 Maja

wyszy.jpg Najstarsza córka Szramków Gertruda, po małżeństwie z Leonem Wełmińskim w 1931 roku, przejęła rodzinny interes i wraz z mężem kontynuowała familijne tradycje. Na zdjęciu u góry Leon Wełmiński (z wąsem) stoi w drzwiach swojego sklepu. Pytanie: gdzie znajdował się ten sklep? :scratch Moim zd...
autor: Ja Wisła
24 maja 2017, o 19:20
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Obecny most kolejowy

Znalezione na śmietniku. :( Trzy fotki z listopada 1958 roku.
5 cze 2017, o 00:09
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Ul. Kardynała Wyszyńskiego/1 Maja

Szanowni Państwo, zgodnie z obietnicą prezentuję kilkusenkudnowy, unikalny filmik z 1954 r. prezentujący ul. Wyszynskiego (wówczas 1 maja). Proszę oglądać od 9 min. 29 s. Wraz z kolegami z SHM pomyśleliśmy, że może się Państwu spodobać :) Wszystkich, którzy chcą zobaczyć inne nasze skarby zabraszam...
5 cze 2017, o 00:12
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Stacje benzynowe

mieczy pisze: 13 sty 2014, o 16:25 Likwidacja, czy modernizacja ? :scratch
Obrazek

Na moje oko to nasza stacja w roku 1954 - kadr z filmu Kariera